Dive now - Work later
Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl
A dlaczego uruchamiacie arsenal atomowy,zeby jeden plik otworzyc?
Czyz juz nie ma innych programow,zeby w zwyklego orfa zerknac?
Moze tak w strone tych darmowych idzmy,zycie prostrze bedzie![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Odpowiadam więcZamieszczone przez E-510 w galerii
Twoja wersja wygląda tak:
i jest bardzo fajna ze względu na nietypowe spojrzenie na scenkę poniżej.
Oceniłem fotkę na "Świetnie" i napisałem, że dałbym piątke gdyby wyglądała (mniej więcej) tak:
Chodziło mi o nic więcej jak wyprostowanie fotki, ja już tak mam, że lubię prosto
Fotkę wyprostowałem na szybko, można to zrobić dokładniej ale chciałem tylko pokazać, o co mi chodzi![]()
No, fajnie naprawiłeś robotę brukarzy.
Ja aż takim pedantem nie jestem,czasem nie widzę takich rzeczy albo nie chce je zobaczyc.
Pewnie to schludniej wygląda ale jak rzekłem,mnie to aż tak bardzo nie kłuło po oczach.
Dzienks.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Widzisz ja nie poprawiłem roboty brukarzy tylko to, że obiektyw był lekko ukośnie w stosunku do chodnika i pojawiło się perspektywiczne przerysowanie.
Bardzo lubię fotografować architekturę i różne, geometryczne detale i wzory i stąd to moje skrzywienie do prostowania![]()
Z panami od bruku,to żart oczywiście,zrobili kawał dobrej roboty !
Wojtek a jak uważasz;będąc przy temacie perspektywy w architekturze : czy dzisiaj jest sens kupowania obiektywu typu tilt/shift,jeśli software potrafi zrobic taką robotę doskonale ? Zastanawiam się czy byłaby widoczna wyraźna różnica na princie,między korekcją obiektywem a programem.
Wiadomo - focąc tilt/shiftem nie masz straty na pliku ale mając to na uwadze,można focic z zapasem na ew.korekcję w sofcie.
Jak to widzisz ? Czy jest sens wydawania dziś grubego szmalcu na takie szkło ?
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Nie ma sensu
Jesli ktoś "robi" architekturę profesjonalnie to co innego.
Programowe prostowanie zawsze lekko pogorszy jakość więc jest sens kupna specjalistycznego obiektywu.
Ale amatorsko? Nie opłaca się.
Problem jest taki, że nowsze wtyczki niekoniecznie muszą być kompatybilne z wcześniejszymi wersjami PSa... działa to tak że nic Ci nie da najnowsza wtyczka CameraRAW np. cameraRAW 5.3 może zastąpić 5.2 i 5 ale już nie podejdzie do PS3 nawet jeśli na kompie wyświetli komunikat że instalacja przebiegła pomyślnie.
Z drugiej strony niestety nie wiedzieć czemu inżynierowie z Adobe wpadli na pomysł żeby aktualizować obslugę aparatów cyfrowych tylko dla najnowszego CameraRAW, czyli mając PS3 np i kupując jakiś najnowszy model aparatu nie otworzysz RAWa w tym PSie lub musisz kupić nowy PS4 z zaimplementowanym "świerzym CameraRAW".
Inna sprawa z instalowaniem update CameraRAW to to, że po instalacji update'u należy podmienić plik camera raw.8bi w katalogu Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS4\File Formats na plik camera raw.8bi ściągnięty w tym update. Wtedy CameraRAW będzie poprawnie działał.
Proste rozwiązania :
download z netu wersji testowej
kupno w sklepie
lub prościejsze:
korzystanie z freeware
lub najprościejsze:
download z netu pełnej wersji z crackiem (nie namawiam tylko informuje że jest taka opcja)
pozdro