Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 87 z 87

Wątek: O modzie na papierową GO

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Hm.. a mi sens tego tematu wydawał się zupełnie inny- zdjęcie nie jest fajne automagicznie z powodu użycia małej głębi ostrości.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar icelander
    Mieszka w
    Krakuf
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    a gdyby głębia ostrości na tym zdjęciu:
    https://galeria.olympusclub.pl/displ...pn&cat=0&pos=1
    była większa, to czy nie straciło by ono całego swojego uroku?
    to sekor 90 mm na 3,8 z mamijki RB 67...
    Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez icelander Zobacz posta
    to sekor 90 mm na 3,8 z mamijki RB 67...
    Mozliwe, ale skoro tutaj fajnie to gra to o czym dyskutujemy. Jakbys popelnial to zdjecie FF albo 4/3 to inaczej bys wykadrowal, ustalil ostrosc i pewnie bylo by rownie dobrze. Chyba, ze tworczoscia twoich zdjec rzadzi przypadek a Mamamija znalazla sie w szafie, wiec robisz zdjecia, czym masz. Jednak nie sadze aby tak bylo. To jak ? Mala GO jest dobra czy zla. Bo moze to poprostu niewlasciwe uzyta mala GO jest zla a moze, wlasciwie uzyta duza GO jest zla ?

Wiecie w czym aparaty FF sa lepsze od 4/3 czy APS-C ? Ja nie wiem, ale myslac w ten sposob najlepsze sa srednie formaty an wogole naj naj lepsze wielkoformatowe.
    Ostatnio edytowane przez gibberpl ; 5.03.09 o 15:28
    Rolleicord, Canon
    flickr

diabolique
    Gość
    Pikseloza na udach byłaby taka sama...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar icelander
    Mieszka w
    Krakuf
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    nie wiem czemu tak się dzieje ale w 4/3 potrzebuję praktycznie całego zakresu ogniskowych od 7 do 200 mm. Natomiast stara poczciwa mamyia załatwia wszystkie moje zachcianki tylko 50 i 90 mm. Te dwa obiektywy to dwa różne światy 50 to bardzo szeroki kąt z gigantyczną GO a 90 z papierową, i tak skacząc od skrajności w skrajność
    Inna sprawa to fakt że naciśnięcie spustu w RB oznacza uszczuplenie portfela o min 3 zł, z czym nie ma kłopotu w 4/3
    Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    nie wiem czemu tak się dzieje ale w 4/3 potrzebuję praktycznie całego zakresu ogniskowych od 7 do 200 mm. Natomiast stara poczciwa mamyia załatwia wszystkie moje zachcianki tylko 50 i 90 mm. Te dwa obiektywy to dwa różne światy 50 to bardzo szeroki kąt z gigantyczną GO a 90 z papierową, i tak skacząc od skrajności w skrajność
    Inna sprawa to fakt że naciśnięcie spustu w RB oznacza uszczuplenie portfela o min 3 zł, z czym nie ma kłopotu w 4/3
    Ja wiem, czemu sie tak dzieje. Gdyby za kazdym nacisnieciem spustu z konta ulatnialo by mi sie 3 zl to mialbym same genialne kadry.
    Rolleicord, Canon
    flickr

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Hm.. a mi sens tego tematu wydawał się zupełnie inny- zdjęcie nie jest fajne automagicznie z powodu użycia małej głębi ostrości.
    Moim zdaniem w większości wypadków małe GO wygląda lepiej, pewnie dlatego ze opatrzyło mi się GO z kompaktów i mniejszych matryc, możliwe ze za rok powiem coś innego.