hehehe!!!No i mi się humorek poprawił
Te zdjęcia wcześniej już chciałem ocenić ale moja ocena wyglądała by podobnie jak innych,tylko że bardziej dosadnie zapewne,dlatego nie oceniałem,staram się zazwyczaj coś doradzić a nie tylko krytykować...
To teraz tak:
Wspomniał ktoś o głębi ostrości,święta racja!Zobaczmy np zdjęcie nr 34
Dziewczyna śliczna,bez dwóch zdań,światło może być,można się doczepić do ciemnej połowy twarzy ale to dodaje klimatu nawet,kadr też najgorszy nie jest...Same plusy powiesz?
No właśnie nie,przez to że zastosowałeś tak duża przesłonę to tło dominuje nad modelką!Nie ratuje nawet jej uroda!
Jak temu zaradzić?
Rozwiązanie proste,otworzyć troszkę przesłonę,nawet dość sporo,zrobić tak aby tło było rozmazane.Modelka jako jedyna byłaby "ostra" tło w bardzo ładny sposób by dopełniał zdjęcie.
Ot to tyle,na więcej nie mam czasu....
Później coś napisze jeszcze.
Dodaję 34 po lekkiej 10 minutowej zabawie...oczywiście za pomocą obiektywu można by lepszy efekt uzyskać,zdecydowanie ładniejsze niż to niby rozmycie
http://img5.imageshack.us/img5/7305/34a.jpg
O to mi mniej więcej chodziło..mniejsza GO odcina modelkę od otoczenia...Odcina ale nie wycina...Oczywiście jeśli zechcesz to te zdjęcie zniknie.
Taka się zastanawiam...jeśli to miała być reklama pubu to czy można stosować tak małą głębie... ?