Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: E-500 Problem :\

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

E-500 Problem :\

Witam
    Mam problem posiadam wyżej wymienioną lustrzankę lecz nie chce ona robić zdjęć tzn flesz wszystko jest ale nie ma w ogóle typowego dźwięku dla lustrzanki przy robieniu zdjęcia i na dodatek aparat się zawiesza Dopóki nie wcisnę przycisku do robienia zdjęcia to można bez problemu wchodzi wszędzie do menu itp lecz jak go nacisnę to się aparat zawiesza nie można go wyłączyć nawet gdy wezmę off to na wizjerze po prawej stronie widać zielone cyferki i trzeba wyjąc baterie i włożyć ja z powrotem do aparatu by chodziło.
    Teraz pytanie do was co jest z tym paratem? Oprogramowanie? Elektronika? czy może coś innego?
    Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez P@B!O =] Zobacz posta
    Witam
    Mam problem posiadam wyżej wymienioną lustrzankę lecz nie chce ona robić zdjęć tzn flesz wszystko jest ale nie ma w ogóle typowego dźwięku dla lustrzanki przy robieniu zdjęcia i na dodatek aparat się zawiesza Dopóki nie wcisnę przycisku do robienia zdjęcia to można bez problemu wchodzi wszędzie do menu itp lecz jak go nacisnę to się aparat zawiesza nie można go wyłączyć nawet gdy wezmę off to na wizjerze po prawej stronie widać zielone cyferki i trzeba wyjąc baterie i włożyć ja z powrotem do aparatu by chodziło.
    Teraz pytanie do was co jest z tym paratem? Oprogramowanie? Elektronika? czy może coś innego?
    Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam
    bateria na conajmniej 24h out i karta inna na próbę
    może jak się body zresetuje to wruci do normy miałem tak kiedyś ale tylko raz
    JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Jak długo i jak intensywnie jeżdżona ta "Pięćsetka"?
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    sądzisz że to problem z migawką?

ja obstawiam (1)softa albo (2)zasilanie jest za słabe. jak to pierwsze to reset powinien wystarczyć lub ponowne wgranie FW, jak 2 to niewiem co zrabić ale raczej to jest przyczyna FW

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Nie jestem w stanie tego powiedzieć bo dostałem to od wujka a z wujkiem nie mam teraz kontaktu. Aparat nie był używany przez jakieś 2 miechy ostatnie zdjęcia były robione ze 2 miesiące temu. Leżał sobie i wujek postanowił mi go dać nie jako na urodziny na początku się mój tata nim bawił i odstawił bo powiedział ze zbyt skomplikowane. Wszystko zaczęło się od tego ze wujek zdjął obiektyw i od tamtej pory nie robi zdjęć
    Cytat Zamieszczone przez tao Zobacz posta
    bateria na conajmniej 24h out i karta inna na próbę
    może jak się body zresetuje to wruci do normy miałem tak kiedyś ale tylko raz
    Spróbuje tak ale nie wydaje mi się, lecz czasem cuda się zdarzają
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

ja obstawiam (1)softa albo (2)zasilanie jest za słabe. jak to pierwsze to reset powinien wystarczyć lub ponowne wgranie FW, jak 2 to niewiem co zrabić ale raczej to jest przyczyna FW
    Też mi się wydaje ze to może być soft Byłem u takie znajomego starszego fotografa to on powiedział ze to może być też matryca(w najgorszym wypadku) ale nie wydaje mi się. Co do zasilania to nie wydaje mi się bo by wtedy chyba flesz w ogóle się nie wyzwalał?
    Ostatnio edytowane przez P@B!O =] ; 27.02.09 o 18:51 Powód: Automatyczne scalenie postów

Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    licznik można sprawdzić w menu serwisowym.
    tu masz link jak to zrobić: https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=4659

z zasilaniem to może być ponieważ flash się uruchomi a sam aparat zawiesi. mam problem z zasilaniem w E3 i wiem jak to działa. poprostu w momencie robienia foty ma za mały prąd i stop orkiestra wszystko się wiesza. tu chodzi o prąd który jest potrzebny w bardzo krótkim czasie a lampa się ładuje dosyć długo i nie potrzebuje takiej wydajności zasilania jak napędy lustra, migawki i ireszty elektroniki.
    Ostatnio edytowane przez tao ; 27.02.09 o 18:57

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

[...]
    To jako pierwsze przyszło mi do głowy, ale wtedy nie wieszałby się cały sprzęt. Po prostu miałby spaprane zdjęcia.
    Dziwi mnie jednak ten problem o tyle, że mój E-500 przetrzaskał ponad 25000 zdjęć w ciągu 26 miesięcy zanim poszedł na półkę po zakupie E-3.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Albo się nie da u mnie albo ja jestem na to za tępy ;/
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    przy naciśnieciu przycisku wyzwalajacego migawkę aprat się zawiesza
    Ostatnio edytowane przez P@B!O =] ; 27.02.09 o 20:20 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    a skąd jesteś Pablo ? Jak stary jest akumulator, czy jest oryginalny ?

(staraj się używać znaków interpunkcyjnych w tym co piszesz, bo naprawdę ciężko jest zrozumieć o czym chcesz nam zakomunikować)
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 27.02.09 o 20:33

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Sorry za tamto ale pisałem na szybko bo się spieszyłem.
    Wiec tak, nie jestem w stanie powiedzieć jak stary jest ten akumulator, bo ten aparat mam od jakiegoś tyg może dłużej, praktycznie goły jakaś ładowarka nieoryginalna (pewnie z allegro) i sam aparat, nic poza tym. Przypuszczam ze akumulator jest od nowości(oryginał). Grzebiąc w aparacie była tam data do ustawienia i po zresetowaniu ustawień jest ustawiona na 2005r.

Jestem z Zawiercia