Bardzo dobre. Fajna niebieska dominanta na dwoch pierwszych. Ze zdjecia na zdjecie coraz lepiej - nawet bardzo dobrze.
Bardzo dobre. Fajna niebieska dominanta na dwoch pierwszych. Ze zdjecia na zdjecie coraz lepiej - nawet bardzo dobrze.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
@zloty_2000
A myslisz, ze gdze ja te foty robilem? Nie na lace, polu czy w lesie, tylko wlasnie w przydomowym ogrodku.
@vodnik
Dzieki. Wynika z tego, ze jakies wnioski wycigam z Waszych rad![]()
Kregon
Olympus C-765 UZ + 512MB + tuleja + UV + soczewki +1D, +2D, +4D + polar + statyw
Moje PL Foto - ZAPRASZAM
Szok, jak żeś złapał owada w locie? Do tego idealna ostrość i wszystko wogóle git. Nawet ciężko mi jest to sobie wyobrazić
![]()
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
No to ze ja w locie zlapalem wynika z tego, ze muchowki nie lataja jak dzikie swinie przez kartoflisko, tylko maja krotkie szybkie ruchy, ale pomiedzy nimi zawisaja w powietrzu niczym helikopterPoza tym nie plosza sie, sa bardzo "stabilne"... Nic tylko focic
![]()
Kregon
Olympus C-765 UZ + 512MB + tuleja + UV + soczewki +1D, +2D, +4D + polar + statyw
Moje PL Foto - ZAPRASZAM
Jestem pełen podziwu Kregon, ta muchówka jest the best. Czy w dużym stopniu kadrowałeś oryginalne zdjęcia?
C-4000Z + SM 16 MB Olympus + SM 128 MB Kingston + tuleja King 52 mm + Hoya UV Super HMC.
@mayonez
Wcale nie kadrowalem. Sa jak z aparatu.![]()
Kregon
Moje PL Foto - ZAPRASZAM
Takie wieelkie? Zwykłym super-macro?
C-4000Z + SM 16 MB Olympus + SM 128 MB Kingston + tuleja King 52 mm + Hoya UV Super HMC.
Heh... SMakro nie... po pierwsze sploszylbym "zwierzyne", po drugie nie byly by tak wyraziste.
Te foty byly robione z soczewka +4D (ew. +4D i +2D ale nie z max. tele - nie pamietam).
Kregon
Moje PL Foto - ZAPRASZAM
AAA.. no tak... ja niestety muszę się cicho skradać... Czy przy zoomie x 3 mozna uzyskac takie efekty takimi soczewkami (np +4D)?
Zrobilem szybki tescik i:
- przy tele 100mm z soczewka +4D (ostrosc z jak najmniejszej odleglosci - ustawiona na 7cm, ostrzy przy ok. 5 cm) wychodzi fotka porownywalna do takiej zrobionej w SMakro z 3cm.
- przy tele 380mm z soczewka +4D (ostrosc na nieskonczonosc, ostrzy przy +/- 20 cm) obraz kilkukrotnie wiekszy od SMakro.
Niestety, ale przy 3x zoomie zbyt duzo nie uzyskasz (praktycznie zwiekszysz tylko odleglosc od fotografowanego obiektu o jakies 2 cm).
Kregon
Moje PL Foto - ZAPRASZAM