Strona 11 z 24 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 233

Wątek: Zdjecia garego

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    jasne, juz od 2 dni wisi ogloszenie na blogu o 2 edycji i juz prawie jest zajęta. Planujemy tez następne jesli bedzie zainteresowanie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    a tak odnośnie fot....widzę że zrobione ala "strobist" - podobają mi się takie. Czy to z realnej sesji ślubnej , czy aranżowanej?

I pytanie do Ciebie i innych fotografów parających się ślubniakami. CZy poza techniczną wartością tych fot, ekstra kolorystyką, obróbką, kadrem - nie macie wrażenia że sa trochę jak do magazynów czy galerii ślubnych w stylu odjechanym? Nie mówię że to źle, zastanawiam się nad odbiorem klienta. Bo w zasadzie na żadnym z nich nie ma interakcji między ludźmi, którzy bądź, co bądź właśnie związali się na całe życie. A nawet nie patrzą na siebie.

Takie mam czasami myśli ala klient. Bo osobiście to mógłbym miec taką całą taką sesję ślubną, nie wspominając o tym ze chciałbym taką zrobic i przekonac do niej klienta. Ale już moja koleżanka z pracy powiedziała, że ekstra foty ale wolałaby je obejrzec w internecie niż swoim albumie. I bądź tu mądry....

Wiem Gary, że mówiłeś o świadomym wyborze klienta, który decydując się na kokretnego fotografa, raczej wie co dostanie. Zapytam wobec tego inaczej. CZy robisz też w sesji typowe "wyciskacze łez", czyli cukierkowe obrazki z patrzeniem sobie w oczy na ławeczce w parku itp....?

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    sesja była aranżowana. Co do klientów - widzę że część mojej paplaniny została w głowie - i dobrze Błyskanie modowo-okładkowe to zawsze część sesji, oprócz tego jest masa bokehowych przytulańców - obie te formy zdjęć traktuję równie poważnie, tyle ze przy błysku mam wiecej zabawy
    i jeszcze jedno. to nie blysk sprawia ze zdjęcia nie są przytulane, to pomysl na kadr. nie widze problemu w blyskaniu przytulancow
    i jeszcze drugie. nie robie ławek nie znosze tego tematu i nie mam takich klientow
    Ostatnio edytowane przez gary ; 15.06.09 o 15:00

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Ławka była umowna
    Ale mam odpowiedź na swoje pytanie o przytulańce. To czy błyskane czy nie to inna sprawa. Błyskane chyba ciekawsze choc pewnie przy dobrej pogodzie może byc kłopot z płytką GO, przynajmniej ja tak mam, jesli się bawię w ten sposób ( przyznam że na ślubniakach tego nie wiczyłem ). Po prostu 1/250sek niejednokrotnie wymusza drastycznie mały otwór przysłony i robi się trudniej, trzeba kombinowac. Ale za to "dramatic sky" itd...robi swoje.
    Podobają mi się Twoje foty coraz bardziej

kowalikster
    Gość
    Sesja naprawdę wspaniała. BRAWO

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    kontynuując błyskanie
    1
    2
    3
    4

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Znakomicie kompozycyjnie i świetnie technicznie.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Bez nadęcia i dorabiania ideologii robisz niesztampowe ślubniaki. Fajnie się ogląda. Chętnie widziałabym takie w swym albumie.

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    dzieki

kowalikster
    Gość
    Jako że się zaczynam powoli poszukiwania fotoklikacza kotletowego na moją imprezę, wiedz że Twoje zdjęcia bardzo mi się podobają. Urzeka w nich chyba nieszablonowość i lekkość.

PS. Jakieś zniżki dla klubowiczów i te sprawy u Ciebie obowiązują?