Ostatnia seria bardzo ładna, naturalna.
Ostatnia seria bardzo ładna, naturalna.
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
Kapitalne zdjęcia.Można śmiało rzec - inna półka.![]()
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Witam,
MSZ przedostatnia seria jest rewelacyjna, natomiast ostatnia (samochód) niezła, choć jak na mój gust zbyt mocno zniekształcona linia samochodu...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Dla mnie te przerysowania są świetne.Najlepsza z tej serii 1.Super ujęcie/kadr - prześwit w estakadzie jest tu the best - dzięki niemu,wiem że fura bardzo chce byc tu dostrzeżona.Z wykrzyknikiem !
Ciekawe czy zabieg celowy,czy to takie moje skojarzenie ?
Landscape Photography
chodzilo mi o komiksowe fotki jak z plakatow filmow - efekt wyjezdzajacego samochodu z ekranu
linia wozu jest celowo znieksztalcona przez rybe
Mógłbyś napisac parę słów jak ta seria była robiona ?
Chodzi mi o światła (te pod wozem też ),blendy(?),WB i takie tam.
Kumpel prosił mnie o sfocenie jego A6-tki pod sprzedaż,może coś bym się dowiedział ciekawego.![]()
Landscape Photography
Gary - czy na ciążowych fotach efekt rozmycia za dziewczyną jest "rasowany" czy to tylko szkło? Chodzi mi o parkiet za plecami. A jesli to prosto ze szkła to podaj parametry tych fotek proszę.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
absolutnie bokeh jest naturalny
z parkietem to było 50/1.4 na f1.8
rozumiem że na 5D to było założone?
Ładnie rozmywa. Przy okazji - jaka jest minimalna odległość działania AF w tym szkle?
Pożyczałem kiedyś 85mm i jakież było moje zdziwienie, kiedy chciałem zrobić ciasny portret - ciągle byłem za blisko, AF nie działał. Z kolei przy dalszej odległości, nie było już tak ciasno, ratowałem się krojeniem w PS...ale to już nie to samo...zabija plastykę kadru.
Uroki i wady pełnej klatki![]()
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl