Na co dzień obcuję z E-400, stąd w kwestii poziomu szumów mogę być nieco nieobiektywny, czy raczej "nie na czasie".
Ostatnio edytowane przez Ggrzesiek ; 3.03.09 o 11:28
Dzięki uprzejmości firmy Olympus mieliśmy możliwość wykonać kilka zdjęć testowych finalnym modelem najnowszej lustrzanki E-620. Jak zwykle w takich wypadkach mogliśmy przetestować głównie szumy na poszczególnych rozdzielczościach. Pokusiliśmy się także o ocenę nowego układu stabilizacji w E-620.
Więcej...
Czy mi się mieni w oczach czy widać w cieniach uporządkowane struktury będące wytworem szumofonu? (iso 100)
Możliwe ze masz racje, niemniej jednak coś w tych samplach jest "nie tak", wydaje mi się również ze to co widziałem do tej pory z E-30 wyglądało lepiej (bez pionowych zacieków).
Możliwe również ze to SAT daje popalić.
Kontrolowane testy pokażą co warta jest nowa puszka, wtedy będzie można sensownie podyskutować
Ostatnio edytowane przez qbic ; 5.03.09 o 18:33
no nie wyglada to ciekawie, ale to pewnie przez to ze cienie sa rozjasniane
ale skoro widac to juz w iso 100 to kiepsko
poza tym te fotki sa mydlane, ostrosc zginela, pewnie przez standardowe odszumianie jpgow
wiec nie wiem po co w ogole takie rozmydlone 12megapixeli
choc to pewnie takze efekt kitowego obiektywu
tylko tak sie zastanawiam czy jakis mini kompakt 12mega nie zrobil by lepszych (ostrzejszych) fotek w tych samych warunkach, np 2 letnie fuji F100FD
Ostatnio edytowane przez Marcin510 ; 5.03.09 o 19:40
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb