Strona 70 z 70 PierwszyPierwszy ... 2060686970
Pokaż wyniki od 691 do 695 z 695

Wątek: Olympus E-620

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Zrobiłem kilka zdjęć z włączoną i wyłączoną IS i wygląda na to, że działa.
    Co ciekawe - terkotanie słychać dopiero w trakcie wyzwolenia migawki (oczywiście na odpowiednio dłuższym czasie, żeby można było to usłyszeć).

Na swojej świetnej stronie:
    https://www.wrotniak.net/photo/43/e620-rev.html#IS
    Andrzej Wrotniak pisze:
    The IS system in the E-620 has been changed, compared to the previous models. According to Olympus, the new version weighs about 20% less. This also means that its performance might also have changed (the manufacturer's claims about it certainly did).

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    386
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez schuttenbach Zobacz posta
    Zrobiłem kilka zdjęć z włączoną i wyłączoną IS i wygląda na to, że działa.
    Pozostaje zatem się cieszyć że masz sprawny aparat.

Cytat Zamieszczone przez schuttenbach Zobacz posta
    Co ciekawe - terkotanie słychać dopiero w trakcie wyzwolenia migawki (oczywiście na odpowiednio dłuższym czasie, żeby można było to usłyszeć).
    Czy przy równie długich czasach bez stabilizacji nie ma tego terkotania? Bo może to terkotanie wcale nie jest efektem działania stabilizacji?
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Czy przy równie długich czasach bez stabilizacji nie ma tego terkotania? Bo może to terkotanie wcale nie jest efektem działania stabilizacji?
    Terkocze tylko przy włączonej IS.
    Nawet gdyby okazało się, że IS nie działa, używanie tego aparatu nadal sprawiałoby mi wiele radości.

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Do dziś żałuję, że sprzedałem e620 i kupiłem e30. Uzysk w jakości obrazu znikomy do ergonomii wg mnie. A EM1 to padaka jeśli chodzi solidność body. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się trafić e620 w fajnym stanie.
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Mam e-m1 oraz e520, które jednak już swoje przeszło i w tym roku uznałem, że to ostatni moment żeby kupić jakieś body 4/3 w na tyle dobrym stanie, żeby jeszcze mi długo posłużyło. I szczęśliwym trafem udało mi się znaleźć właśnie e620 z przebiegiem 2700 zdjęć w idealnym stanie za w przeliczeniu ok. 700 zł. Nie wiem czy to dużo czy mało, ale kupiłem i na razie odpukać jestem zadowolony.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów