Strona 68 z 70 PierwszyPierwszy ... 18586667686970 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 695

Wątek: Olympus E-620

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jeszcze nie teraz. AF oparty na detekcji kontrastu i wizjery elektroniczne wymagają jeszcze udoskonaleń, zanim ktokolwiek pomyśli o wsadzaniu ich do zaawansowanych korpusów. Może nastąpi to w segmencie entry-level za 2-3 lata, ale na pewno nie w puszkach typu E-3.
    mam wrażenie , że technologia to jest dalej niż my wiemy.
    Najpierw pewno będzie E5 z lustrem Photokinie , za wielu nowych luster Entry chyba Olek nie wypuści- natomiast nie byłbym zaskoczony gdyby Panas zaskoczył taką EVF - L10 ostatnio mieli parę nowych patentów dot 4/3 mimo nie produkowania już luster,
    A EVF oczywiście najpierw OLek wrzuci do Entry i tu znów 620 gdyby był jej bliźniakiem - latwo byłoby porównać ich walory, a nowości pomogło wejść w rynek.

| OlyJedi Awatar gurden
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Odp: Olympus E-620

czy ktoś zna deklarowaną żywotność migawki w e-620 i w innych modelach olków?
    Olympus E-520 14-42, 40-150, 70-300, 14-54II oraz OM i M42 + Metz AF-48
    Blackfrog.pl - filament, części, akcesoria do drukarek 3D/Kultura Gniewu - www.kulturagniewu.pl/Human Behaviour - www.humanbehaviour.pl

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gurden Zobacz posta
    Nikt nie zna.To tylko mechanizm,ktory dzis dziala a za godzine juz moze nie dzialac.Producent gwarantuje ,ze dwa lata produkt od chwili kupienia bedzie dzialac bezproblemowo.I w przypadkach awarii naprawia na koszt wlasny.
    Chociaz jedni twierdza,ze 50 tys klapniec wytrzyma,a modele uszczelnione 3x wiecej.

Centus
    Gość

padaly liczby 100 tys albo 150 tys
    ale gwarancja jest i tak na okres czasu a nie na przebieg
    byl chyba watek o awaryjnosci migawek o ile dobrze pamietam
    kolega martwi sie tak na zapas ? czy aparat odmawia posluszenstwa ?
    bo jak na zapas , to nie ma sie co martwic

---------- Post dodany o 21:42 ---------- Poprzedni post był o 21:41 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Nikt nie zna.To tylko mechanizm,ktory dzis dziala a za godzine juz moze nie dzialac.Producent gwarantuje ,ze dwa lata produkt od chwili kupienia bedzie dzialac bezproblemowo.I w przypadkach awarii naprawia na koszt wlasny.
    Chociaz jedni twierdza,ze 50 tys klapniec wytrzyma,a modele uszczelnione 3x wiecej.
    dokladnie jak piszesz Mirku , kiedy mnie pytaja po odbiorze sprzetu po naprawie , czy dlugo jeszcze podziala , ja zawsze dyplomatycznie i z usmiechem odpowiadam ze do nastepnej awarii

| OlyJedi Awatar gurden
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

mam e-520 i mam 25k klepniec i olek chce dalej działać miałem e500 i on ma juz u kolegi chyba z 60k i tez działa, a przymierzam się kupić coś dla żony.
    I opcja jest taka by kupić coś malego jak e-450(420) lub e-510 lub oddać jej mojego 520 i kupić używane E-3 (do 80kk klepnieć) lub e620 z przebiegiem kilku tys
    Olympus E-520 14-42, 40-150, 70-300, 14-54II oraz OM i M42 + Metz AF-48
    Blackfrog.pl - filament, części, akcesoria do drukarek 3D/Kultura Gniewu - www.kulturagniewu.pl/Human Behaviour - www.humanbehaviour.pl

Centus
    Gość

mam e-520 i mam 25k klepniec i olek chce dalej działać miałem e500 i on ma juz u kolegi chyba z 60k i tez działa, a przymierzam się kupić coś dla żony.
    I opcja jest taka by kupić coś malego jak e-450(420) lub e-510 lub oddać jej mojego 520 i kupić używane E-3 (do 80kk klepnieć) lub e620 z przebiegiem kilku tys
    E-3 widywalem dosyc czesto ponizej 30 tys zdjec na liczniku , mysle ze tak do 40 lub 50 bedzie bezpieczna iloscia , myslac o zakupie na kilka lat
    ja swoja E-3 kupilem z przebiegiem ok 15 tys , polroczna , zostal mi jeszcze rok gwarancji i powiem uczciwie ze od zakupu nie sprawdzalem stanu licznika

chyba ciekawy bylby ten pomysl zeby szanownej malzonce dac 520 a zakupic E-3 albo E-30 , mysle ze bedziesz bardziej zadowolony
    tym bardziej ze jedno szklo dobrej jakosci juz masz , mam na mysli 14-54

napewno w tym wariancie wydasz wiecej kasy , ale zyskacie oboje , szklarnie bedziecie mieli wspolna
    Ostatnio edytowane przez Centus ; 19.09.11 o 21:56

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

dla osób zinteresowanych Olympusem E620 ,istnieje model blizniaczy E600 pozbawiony kilku wzasadze zbednych bajerów więcej tutaj http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...znajdz-roznice cena jest wyraznie niższa ,sam posiadam ten sprzet i moge go polecić .Z tego co wiem aparat ten niebył dostepny na polskim rynku niestety .Ja swojego olka kupiłem za 280 E w Dublinie rok temu z kitem 14-42 o dziwo prezentującym się naprawde ok https://galeria.olympusclub.pl/thumb...php?album=5490 to link do fotek wykonanych tym zestawem pozdrawiam wszystkich olyfanów

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez macieknr1 Zobacz posta
    dla osób zinteresowanych Olympusem E620 ,istnieje model blizniaczy E600 pozbawiony kilku wzasadze zbednych bajerów więcej tutaj http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...znajdz-roznice cena jest wyraznie niższa ,sam posiadam ten sprzet i moge go polecić .Z tego co wiem aparat ten niebył dostepny na polskim rynku niestety .Ja swojego olka kupiłem za 280 E w Dublinie rok temu z kitem 14-42 o dziwo prezentującym się naprawde ok https://galeria.olympusclub.pl/thumb...php?album=5490 to link do fotek wykonanych tym zestawem pozdrawiam wszystkich olyfanów
    Kiedyś rozważałem E-600 ale wśród tych "kilku wzasadze zbednych bajerów" są podświetlane klawisze, które to polubiłem i dlatego zdecydowałem się na E-620
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

hmmm no tak dla mnie wydaje się to zbędne nie warte ceny po zapoznaniu z body

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Ostatnio fociłem w nocy E-520 i mocno żałowałem ze tem model podświetlanych klawiszy nie ma. Więc każdemu według potrzeb. Co dla jednego zbędne, dla drugiego bardzo przydatne

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów