Strona 67 z 70 PierwszyPierwszy ... 17576566676869 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 695

Wątek: Olympus E-620

| OlyJedi Awatar polmos
    Mieszka w
    norwegia
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    taka mnie refleksja naszła,że jakkolwiek e-620 to dobry aparat to jednak aby nim dobre zdjecie zrobic trzeba dość dobrze go poznać, bo kapryśny bywa i ma swoje wymagania. Lubi dobre światło, lubi przemyślane wyostrzanie, dobry przy użyciu full manuala. Jak ktos marzy, ze sobie wszystko na auto ustawi i będzie robił nim nieziemskie fotki to sie moze grubo ździwić. Troche to trąca oczywistościami, ale jednak wielu amatorów poczatkujacych może pewnych rozczarowań doznać

| OlyJedi Awatar johan
    Mieszka w
    Siedlce
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    No i dostałem wreszcie to maleństwo. Myślę że spełni moje oczekiwania jako aparat na wyjazdy, który można zawsze mieć pod ręką. Obsługa bardzo prosta. Podstawową wg mnie zaletą jest stabilizacja obrazu, małe wymiary, możliwość dostrajania AF i odchylany lcd. Wadą dość spore szumy na wysokich iso, ale tu można sobie poradzić skracaniem czasu (dzięki IS).
    Potestuję trochę i wrzucę jakieś fotki do oceny.
    E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
    5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII

| OlyJedi Awatar furmun
    Mieszka w
    opolszczyzna
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez polmos Zobacz posta
    taka mnie refleksja naszła,że jakkolwiek e-620 to dobry aparat to jednak aby nim dobre zdjecie zrobic trzeba dość dobrze go poznać, bo kapryśny bywa i ma swoje wymagania. Lubi dobre światło, lubi przemyślane wyostrzanie, dobry przy użyciu full manuala. Jak ktos marzy, ze sobie wszystko na auto ustawi i będzie robił nim nieziemskie fotki to sie moze grubo ździwić. Troche to trąca oczywistościami, ale jednak wielu amatorów poczatkujacych może pewnych rozczarowań doznać
    Jako użytkownik podzielam opinie ,trafna refleksja jak najbardziej

Najgorsze w mym przypadku są nawyki i przyzwyczajenia z kompaktu ale pamiętam jak kładłem na półkę zenita było to samo, niemniej jednak jest wart posiadania go

pozdrawiam
    "f.n" E-620 ...

rodzyn
    Gość
    Fajna byłaby wersja body podobnego do E620 , ale w wersji bezlustrowej (czy to w 4/3, czy mikro) mały korpus , z dobrą ergonomią , gdyby dodać trochę uszczelek , bebechy z E-P2 -Hi-end całą gębą.

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Galicja... koło Oświęcimia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    Fajna byłaby wersja body podobnego do E620 , ale w wersji bezlustrowej (czy to w 4/3, czy mikro) mały korpus , z dobrą ergonomią , gdyby dodać trochę uszczelek , bebechy z E-P2 -Hi-end całą gębą.
    Tu porównywałem wymiary E-620 z G2, już teraz można powiedzieć, że jest remis, gdyby usunięto lustro, byłoby jeszcze lepiej. Kto wie, może E-650 taki będzie?
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez polmos Zobacz posta
    Witaj !

Kazda lustrzanke trzeba nieco poznac bo to nie jest malpka.

Mam nieco odmienne odczucia co do E-620.

Aparat nie wymaga az takiego "pilnowania" czy jest przepal czy jeszcze nie. Bierzesz sprzet do reki i robisz zdjecia i po histogramach
    widac, ze jest bardzo ok.

Algorytmy pomiarowe pracuja pewnie i sam lapie sie na tym, ze
    czesto nawet nie patrze na histogramy... bo juz mi sie
    znudzilo... tracic czas na to aby upewnic sie ze jest jak zwykle... ok.

Gdy bralem do reki E-410, E-520 to nie bylo to samo bo
    tam czesto wchodzil przepal i obsluga wymagala ciaglych
    korekcji naswietlania aby wstrzelic sie w punkt.
    To wymagalo czestego kasowania zepsutych zdjec.
    Srednio na 3 zdjecia 1-2 wychodzilo z przepalami co
    mnie z czasem troche irytowalo.

W porownaniu E-410,E-520 do E-620 mozna powiedziec, ze latwiej sie
    fotografuje i ktos kto nie bardzo orientuje sie w obsludze sprzetu
    po prostu bedzie mial z tym lepiej.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Roba66 Zobacz posta
    Tu porównywałem wymiary E-620 z G2, już teraz można powiedzieć, że jest remis, gdyby usunięto lustro, byłoby jeszcze lepiej. Kto wie, może E-650 taki będzie?
    Fajnie by było . przecież mając dopieszczoną E-P2 Olek może włożyć bebechy w dowolny korpus (nie mniejszy od E-P2)
    i wcale się przy tym nienapracować .
    Niech żywi, nie tracą nadziei.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Olek tak szybko nie wypuści korpusu mikro z wbudowanym wizjerem, lampą i kształtem przypominającego lustrzanki. A to dlatego, że taki produkt konkurowałby z lustrzankami entry-level. Na coś takiego może pozwolić sobie Panas, który w lustrzankach leży i kwiczy.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Olek tak szybko nie wypuści korpusu mikro z wbudowanym wizjerem, lampą i kształtem przypominającego lustrzanki. A to dlatego, że taki produkt konkurowałby z lustrzankami entry-level. Na coś takiego może pozwolić sobie Panas, który w lustrzankach leży i kwiczy.
    zauważ , żę wyżej piszę też o mocowaniu 4/3 z EVF, gdyby nawet korpusie E3 włożyli bebechy E-P2 też byłaby frajda(dla mnie w tym etapie za duzy) a jeszcze lepiej E1- wygospodarowało się miejsce na lampę a to sympatyczny korpus - wystarowałem w marzeniach od 620 bo to mały korpus, z ruchomym wizjerem i latwo go adaptować .
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 11.03.10 o 14:58

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jeszcze nie teraz. AF oparty na detekcji kontrastu i wizjery elektroniczne wymagają jeszcze udoskonaleń, zanim ktokolwiek pomyśli o wsadzaniu ich do zaawansowanych korpusów. Może nastąpi to w segmencie entry-level za 2-3 lata, ale na pewno nie w puszkach typu E-3.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów