bogdan1 - przeniosłem Twój post do istniejącego dużego wątku o E-620. O ZD 70-300 możesz trochę poczytać - link w mojej stopce.
BTW, witaj na Forum!
bogdan1 - przeniosłem Twój post do istniejącego dużego wątku o E-620. O ZD 70-300 możesz trochę poczytać - link w mojej stopce.
BTW, witaj na Forum!
Od paru dni jestem szczęśliwą posiadaczką tego cacka i jestem pod wrażeniem
Narazie go odłożyłam na półkę i czytam instrukcji w zdłuż i poprzek /i tu ukłony dla kaczego
/.
Coś pewnie namieszałem, bo po ustawieniu AF na C-AF lub C-AF+MF i włączenia LV mam do dyspozycji tylko S-AF, MF i S-AF+MF. Czy ktoś może mi poradzić, jak z tego wybrnąć![]()
E-620+ZD ED 14-54, 40-150, 70-300 + Raynox DCR-250 + Metz 48 AF-1
polecam instrukcje obsługi strona 36
i szybciutko tabelka od góry na stronie 39
wszystko wyjaśni na temat af w live viev af mode
tutaj kilka słów z http://www.fotopolis.pl/index.php?n=8992&p=5
"W trybie Live View mamy do dyspozycji trzy sposoby ustawiania ostrości: czujnik AF, AF hybrydowy oraz AF obrazowy. Pierwszy z nich - czujnik AF korzysta jedynie z detekcji fazowej i ostrzy dopiero po wciśnięciu spustu. Na ekranie nie widzimy działania autofokusa, lecz słyszymy jego działanie po wciśnięciu spustu migawki. AF hybrydowy pokazuje nam efekty ostrzenia na monitorze, jednak ostrzenie właściwe następuje tuż po wciśnięciu spustu. Słyszymy jak aparat potwierdza ostrość tuż przed otwarciem migawki. Ten tryb pomiaru ostrości współpracuje ze wszystkimi obiektywami Zuiko Digital. Trzeci AF obrazowy działa na zasadzie detekcji kontrastu i widzimy jego działanie na monitorze. To najlepszy tryb podczas wykonywania zdjęć w trybie Live View, gdyż działa on niezwykle sprawnie (jak na detekcję kontastu)."
na spokojnie przeanalizować poczytać i powodzenia
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez furmun ; 7.02.10 o 16:40
"f.n" E-620 ...
Już wiem - CF w LV jest niedostępny. Rzadko korzystam z LVPrzyzwyczajenie z E-500.
E-620+ZD ED 14-54, 40-150, 70-300 + Raynox DCR-250 + Metz 48 AF-1
Ja też niedawno się stałem posiadaczem tego modeluNa razie się mocno uczę tego sprzętu. W końcu jest to moje pierwsze lustro
Instrukcja już przeczytana, ale nadal aparat zaskakuje i pewnie długo będzie.
Dodatkowo, niedawno po okazyjnej uważam cenie nabyłem dwa obiektywy z podpisuMożna naprawdę poszaleć
![]()
Zamówiłem sobie e-620 z dwoma kitami, głównie ze względu na małe gabaryty i mój sentyment do olka. Potrzebny mi będzie na wyjazdy, więc waga zestawu miała priorytetowe znaczenie.
Dla chętnych wrzucę test porównawczy do 1Dmarka
pzdr
E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII
Ja od 2 miesięcu jestem wlaścicielką e-620 właśnie z tymi 2 stanadrdowimi kitami. Wybarałam go dlatego, że jest bardzo zgrabny, pasuję do mojej rączki i wygodny jest w użytkowaniu w terenie. Na stoku wszyscy się nabijali jakiego wilkiego aparatu ja zabrałamBo po co? Mozna przecież szajsungiem kieszonkowym czy komórą pstrykać... Po powrocie wszyscy wpadli na wódeczkę i zdjęcia obejrzeć no i im kopary opadły, a ja na to (z piekelną satysfakcją), że właśnie po to się ma taki aparat
Jetsem bardzo z niego zadowolona, testowalam go w róznych warunkach i jak na aparat amatorski spisal się suuuuper
P.S. I tu ukłony dla mojego kochanego męża, że dzielnie woził plecak z aparatem, bo rozumie moją pasję, no i że pilnował by go wiśniówka nie zalała![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Wrzuć!!!
E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII