Strona 62 z 70 PierwszyPierwszy ... 12526061626364 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 695

Wątek: Olympus E-620

| OlyJedi
    Mieszka w
    warszawa/paris
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    mam pytanie do uzytkownikow E-30.
    na optycznych jest test gdzie pokazuja zdjecia na roznych czulosciach i do iso 800 sa nieostre a od iso800 jak na moj gust sa "wlasciwie" ostre. czy potwierdzacie takie zjawisko?

dla porownania E-620 nie ma takich "rewelacji"

oto link: http://www.optyczne.pl/96.7-Test_apa...azu_w_RAW.html

na rawach i jpegach wystepuje u nich to samo zjawisko. czy to jakis blad czy E-30 tak ma?
    KrzysztofM; E-500; 9-18, 14-45, 14-54 II, 40-150, 70-300, FL-36, RM-1

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Test E-30 był tu krytykowany właśnie za dziwactwa typu lepsze ISO 800 od tych niższych. Użytkownicy chwalą sobie jakość JPG. Wszystko jest w temacie o E-30

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mroqu Zobacz posta
    mam pytanie do uzytkownikow E-30.
    na optycznych jest test gdzie pokazuja zdjecia na roznych czulosciach i do iso 800 sa nieostre a od iso800 jak na moj gust sa "wlasciwie" ostre. czy potwierdzacie takie zjawisko?
    Nie, nic takiego nie zauważyłem. Coś sknocili albo mieli zepsuty aparat. Albo ja mam nadzwyczaj dobry egzemplarz
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie, nic takiego nie zauważyłem. Coś sknocili albo mieli zepsuty aparat. Albo ja mam nadzwyczaj dobry egzemplarz
    e-30 jest ostre na wszystkich czułościach, nie wierz w testy oglądaj zdjęcia ale nie tylko z jednego źródła, na optycznych napisali ze iso 100 jest nie ostre...
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	sasanka.jpg
Wyświetleń:	449
Rozmiar:	383,6 KB
ID:	18225  
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

| OlyJedi Awatar 2em
    Mieszka w
    Świętochłowice, Katowice, Poland, Poland
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Przy okazji postu powyżej mam apel, który chodzi mi między uszami już od dłuższego czasu. Jedyną antytezą na głapawe testy mogą być realne fotki posiadaczy - tych wydaje mi się na forum być b. mało, tak więc zachęcam posiadaczy e-30 do zamieszczania swych zdjęc w galerii w swich wątkach. Każdy sytem broni się fotami nie jajogłowymi ze szkiełkiem przy oku.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez 2em Zobacz posta
    Każdy sytem broni się fotami nie jajogłowymi ze szkiełkiem przy oku.
    Dokładnie. Tylko, że w bardziej popularnych systemach statystycznie pokazanych dobrych zdjęć jest więcej i spirala sama się nakręca.

Jak widzę na innych forach linki do dobrych zdjęć z 4/3 i powtarzają się tylko WW lub Nawara to mnie skręca.

kasprzyk pokazał, że E510 i 70-300 można zrobić zajebiście dobre zdjęcie bez marudzenia na sprzęt!

Strumieniówka (krzaczki Noteć )

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez 2em Zobacz posta
    Przy okazji postu powyżej mam apel, który chodzi mi między uszami już od dłuższego czasu. Jedyną antytezą na głapawe testy mogą być realne fotki posiadaczy - tych wydaje mi się na forum być b. mało, tak więc zachęcam posiadaczy e-30 do zamieszczania swych zdjęc w galerii w swich wątkach. Każdy sytem broni się fotami nie jajogłowymi ze szkiełkiem przy oku.
    Zgoda. Moje zdjęcia są ogólnie dostępne. Tyle tylko, że na fotkach w rozdzielczości 800x600 nie zobaczysz nawet różnicy między najgorszą lustrzanką z najniższej półki sprzed paru lat a takim D300, dajmy na to. Takie fotki, poza talentem ich autora, pokażą co najwyżej, że aparatem da się robić zdjęcia. A to przecież wiadomo.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    Dzięki Jack'owi dużym zainteresowaniem przez parę godzin w Zamościu testowałem e620. Szukam alternatywy dla mojego starzejącego się e330. Dlaczego nie e3, ponieważ aparat zabieram na narty, żagle itp. leniwy jestem więc dźwigać nie lubię.

Napiszę parę moich uwag na temat sprzętu:
    1 Najbardziej interesował mnie AF i w porównaniu do e330 wydaje się być o dwie klasy lepszy, porównywalny z e3 więc z czystym sumieniem mogę napisać światowa klasa. Rozmieszczenie i ilość pól af idealne, po 10 min włączyłem centralny i problem z ilością pól przestał istnieć.
    2 Wizjer nie zauważyłem wielkiego skoku jakościowego w porównaniu z 330. Minusem w moim odczuciu jest zbyt głębokie umieszczanie paska informacyjnego w dolnej części wizjera. Musiałem specjalnie pamiętać by zaglądać w dół. Mierząc przez wizjer w naturalny sposób nie widziałem go.
    3 Brak ekraniku informacyjnego z góry, kiepski wizjer, uciekający mały palec, brak uszczelnień w dużym powodzeniem rekompensuje 0,5 kg mniej do noszenia w stosunku do e3 .
    4 LV w stosunku do e3 duży skok jakościowy ostrzy i to żwawo.
    5 po zrzuceniu fotek na komputer i powiększeniu do 100% daje się zauważyć szum (robiłem na ISO 100, 200 i 400).

Wniosek: super mobilny sprzęt na każdą okazję, duuuużo lżejsza alternatywa dla e3. Ten aparat zabrał bym na bezkrwawe polowanie na zwierzęta, więc spełni oczekiwania przeciętnego amatora o bardzo szerokim spektrum zainteresowań.
    Czy przesiądę się z e330 - nie. W e330 mam lepsze obrazowanie i najlepsze LV na rynku, przemęczę wolny AF. Jeżeli miałbym kupić go jako pierwszy aparat to zdecydowanie tak, ze względu na możliwość podpięcia doskonałej szklarni, af, rozmiar, wagę.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1011154a.jpg
Wyświetleń:	353
Rozmiar:	339,8 KB
ID:	19387   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1011156a.jpg
Wyświetleń:	360
Rozmiar:	258,1 KB
ID:	19388   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1011161a.jpg
Wyświetleń:	376
Rozmiar:	288,5 KB
ID:	19389