ja rozważam ten aparat jako coś małego do plecaka z stabilizacją ale na razie nie widzę przełomu w matrycy w porównaniu do E-510
Jutro muszę niestety wsadzić do plecaka cegłę E-3![]()
ja rozważam ten aparat jako coś małego do plecaka z stabilizacją ale na razie nie widzę przełomu w matrycy w porównaniu do E-510
Jutro muszę niestety wsadzić do plecaka cegłę E-3![]()
st3j4 wczoraj połaziłem z kumplem - chciał szkło kupić - po MM i Saturnach w moim mieście i pomimo billboardów na 3999zł za Double Kit usłyszałem, że sprzedadzą i za 3499zł ale reklamy były robione we współpracy z Olympus Polska, który to cenę zaproponował ale rynek szybko zweryfikowałPlakatów jednak z edytować się nie da...
Oczywiście nie wszystkie sklepy tak mówią ale nie pamiętam, które nie chcą zejść z ceny (łącznie zwiedziliśmy 4 w poszukiwaniu 105mm pod Nikona, by finalnie znalazł się w tym najdalej od nas ;d)
http://www.cameralabs.com/reviews/Ol...SO_noise.shtml
wg autorów, Olek daje radę Canonowi (niby nieco więcej, ale ładniej szumi)
Nikon pokonuje obu w tej kategorii (ale nie ma stabilizacji matrycy...)
były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
jest: FF Canona
będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami
Ale mówisz o sklepie czy o cenie rynkowej? Sklep skoro zgadza się sprzedawać poniżej średniej rynkowej(ponad 3500zł w necie) to znaczy, że cena jest dobra. Zresztą gdy rozmawiałem o tym to była to też najniższa w sieci...
Jeśli mówisz o cenie rynkowej to chyba jesteś niepoważny. E-620 jest niby konkurentem D90, który jest droższy niż w/w cena. Jest to najnowszy model Olympusa a to też oznacza wyższe ceny nim się "ułoży" na rynku. No i jak pokazują testy i relacje użytkowników jest to jak najbardziej cena adekwatna do jakości. A,że dla Ciebie za duża - kup sobie E-420.
'Dobra cena" to nie tyle - wbrew pozorom - ile ludzie są gotowi dać od ręki za towar. To wypadkowa w/w oraz kwoty, którą musi uzyskać producent(pośredników w to wliczam) aby opłacało się produkować ^^ każdy by chciał E-3 za 50zł albo najlepiej dodawany do paczki paluszków, które też powinny być za darmo! Ale takie rzeczy to tylko w Erze?
E-620 raczej nie jest konkurentem D90. Nie ta klasa...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Sugerujesz, że E-450,E-520 & E-620 to konkurenci D60? (teraz wyszło D5000 ale to nowinka) W czym D90 przebija E-620? Jakość obrazu? Chyba ciężko oceniać sprzęt po ISO 1600/3200, bo i tak mało kto ich używa ale i tu i tu są nieużyteczne. LV/Czyszczenie/Stabilizacja/Ergonomia/Klawiszorologia/AF/Wizjer ? E-620 nie ma się czego wstydzić.
Choć tka an prawdę to dzisiaj trudno jest jednoznacznie powiedzieć co jest konkurentem czego, bo poszczególne segmenty bardzo się nachodzą.
Lepsza guzikologia, górny wyświetlacz, druga rolka. To są główne różnice między półką entry-level, a zaawansowaną amatorską. E-620 jest na w tej pierwszej, a D90 w drugiej.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb