Strona 53 z 70 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 695

Wątek: Olympus E-620

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    ME-1 nie pasuje do E-620?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Dla ciekawskich są rawy do zassania:

http://www.biofos.com/esystem/e620_tst.html#SECTION8

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pietro77 Zobacz posta
    ale ME-1 da się założyć się na korpus, tylko wyświetlacza nie widać

Awatar sadz1u
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    test-porównanie: Canona 500D, Nikona D5000 i Olka E-620.

niestety po hiszpańsku

przetłumaczone za pomocą google na angielski

nie czytałem, więc nie wiem jaka paplanina z tego wyszła tylko przejrzałem sample.
    Pozdrawiam,
    - Marcin.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Witam forumowiczów. Jestem na etapie wyboru pierwszej lustrzanki i ten e620 bardzo mi się podoba. Szkoda jednak iż nie został wyposażony w funkcję nagrywania video (chociażby w rozdzielczości 1280x720), byłby podejrzewam niezłym hitem na rynku. Dla amatora, który miałby wybrać ten sprzęt zamiast zaawansowanej hybrydy, byłaby to myślę przydatna funkcja, a może i decydująca w wyborze. Wiem, że aparat to nie kamera, ale jak dla mnie filmiki by się przydały. Bardzo dobrze, że został wyposażony w matrycę High-Speed Live MOS, z tym że moim zdaniem wystarczyłoby 10 MPix, w za mian iso 1600 prawdopodobnie byłoby w pełni użyteczne. Z matrycy 10 MP odbitki formatu A4 byłyby w b.dobrej jakości i dla amatora w zupełności wystarczające, poza tym pliki byłyby "wagowo" trochę mniejsze, czyli więcej zdjęć na karcie pamięci. I dalej jestem w kropce..., choć na tę chwilę jak dla mnie to najlepsza pozycja na rynku, często robię makro i ten ekranik to super sprawa.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    ...Bardzo dobrze, że został wyposażony w matrycę High-Speed Live MOS, z tym że moim zdaniem wystarczyłoby 10 MPix, w za mian iso 1600 prawdopodobnie byłoby w pełni użyteczne. Z matrycy 10 MP odbitki formatu A4 byłyby w b.dobrej jakości i dla amatora w zupełności wystarczające, poza tym pliki byłyby "wagowo" trochę mniejsze, czyli więcej zdjęć na karcie pamięci. I dalej jestem w kropce..., choć na tę chwilę jak dla mnie to najlepsza pozycja na rynku, często robię makro i ten ekranik to super sprawa.
    nie wiem jaką kwotę chcesz przeznaczyć na kartę CF ale za 100zł powinno ci wystarczyć na ok 800 RAWów. Mam nadzieję, że to rozwiązuje przynajmniej ten problem przy wyborze .

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Różnicą między 10Mpix a 12Mpix bym się nie przejmował, to za drobna różnica, by jakoś mocno na wielkość pliku lub jakość wpłynąć.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Różnicą między 10Mpix a 12Mpix bym się nie przejmował, to za drobna różnica, by jakoś mocno na wielkość pliku lub jakość wpłynąć.
    No jak dla mnie to nie jest taka drobna różnica, chciałbym np dostać 20% podwyżki w pracy pewnie bym to odczuł, jeśli chodzi o wielkość plików to faktycznie mniejszy problem jest, wystarczy karta większej pojemności, ale jeśli chodzi np. o obróbkę zdjęć 10 a 12 MP to też trochę można odczuć przy sprzęcie nie najnowszym, ale głównie chodzi mi o szumy i tu bym widział tę różnicę 20%-tową mniej więcej...
    Choć nawet z tym byłbym skłonny się pogodzić, tylko nie przy tej cenie jaka jest obecnie, jakby miał te filmiki od razu bym brał nawet za cenę 3 tys i z jednym obiektywem tzw. kit, bo tyle by był wart moim zdaniem.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 30.04.09 o 21:59

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    nie wiem jaką kwotę chcesz przeznaczyć na kartę CF ale za 100zł powinno ci wystarczyć na ok 800 RAWów.
    Chyba 80 rawów...
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    ...ale głównie chodzi mi o szumy i tu bym widział tę różnicę 20%-tową mniej więcej...
    Ale tutaj różnicy nie ma, a jeśli już, to akurat na korzyść tej 12-megapikselowej matrycy.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 30.04.09 o 21:48 Powód: Automatyczne scalenie postów

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów