Strona 27 z 70 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 695

Wątek: Olympus E-620

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez enem Zobacz posta
    No oczywiscie dla nowego e-620
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

To tak zartobliwie napisalem Czasem niezauwazalne ruchy producentow, w czelusciach gabinetow "bialych kolniezykow", zamieniaja sie w prawdziwa marketingowa wojne o kieszenie konsumentow !
    to ja się żartobliwie zapytam, co to ma wspólnego z e620? będzie dzięki temu nikonowi robił gorsze zdjęcia? czy może wyraźnie lepsze?

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Bez nowego procesora nie widzę możliwości kręcenia filmów.
    Istnieja różne profile h.264/mpeg-4 (dla słabych cpu również), mjpeg na pewno da się zrealizować na istniejącym sprzęcie (chyba ze mocno przysępiono na pamięci flash gdzie siedzi FW).
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 26.02.09 o 16:25

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez enem Zobacz posta
    ...za tydzien Nikon wypusci low-entry DSLR (D5000?), ktora bedzie miala obrotowy wyswietlacz, 12 mpx i......opcje krecenia filmow !
    Jeśli się pojawi, to Olympus straci jednego klienta. Potrzebuję małego body, a na m4/3 się nie doczekam. Jeżeli w tym śmierdzielu będzie (jak sugerują) ta sama matryca, co w D300/D90, będzie umożliwiał kręcenie filmików HD i kosztował odpowiednio mało, to ulegnę jego czarowi

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Jak Olympus zostanie przyciśnięty to zrobią filmiki wypuszczając nowy FW.
    Nie sądzę, by załatwiono, to firmware. Coś stoi na przeszkodzie skoro Olympus nie implementuje opcji video do najnowszych swoich produktów. Pewnie proceror jest zbyt słaby.

Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Nie sądzę, by załatwiono, to firmware. Coś stoi na przeszkodzie skoro Olympus nie implementuje opcji video do najnowszych swoich produktów. Pewnie proceror jest zbyt słaby.

Raczej marketing temu przeszkadza. Filmy *prawdopodobnie* pojawią się w µ4/3 a dopiero za jakiś czas w 4/3

Jest duuuuuuużo rzeczy, które można załatwić zmieniając firmware, a jednak nie są one implementowane.

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ajot Zobacz posta
    Raczej marketing temu przeszkadza. Filmy *prawdopodobnie* pojawią się w µ4/3 a dopiero za jakiś czas w 4/3
    Bez sensu. m4/3 czym innym przyciągnie klientów. Nie implementowanie takiej opcji, gdy konkurencja, to czyni jest obniżeniem konkurencyjności produktu. Właśnie z marketingowego punktu widzenia tym bardziej niezrozumiałe.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    To jest na bank brak wsparcia sprzętowego w procesorze. u43 będzie później na rynku od 620 a olek po prostu nie ma odpowiedniego porcka jeszcze gotowego.
    Pamiętam ile lat Oly bujał się ze starym procesorem znaków. Wielkie woły były jeszcze w E500, histogram z palików od płota jeszcze dłużej. Muszą opracować procesor wspierający filmowanie i tyle. Wielka szkoda, że nie przewidzieli tego w okolicach E-3 kiedy powstawał ostatni trupik.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Ciekawe co po kręceniu filmów będzie następną kartą przetargową w dslr'ach...
    Grzałka do wody? Strugaczka? I nie jest to ględzenie na wpychanie mało komu (np. mnie) potrzebnych funkcji i robienie z tego wyznacznika 'niezbędności' - bo ja kręcenie filmów mam już od dawna... W Lumixie.

Gdybym miał wybierać co bardziej by było przydatne dla fotografa w E-620 i za co mógłbym dopłacić tę, powiedzmy, stówę więcej, to wybrałbym uszczelnienia, a nie filmy.

A Nikon na pewno będzie fajny. No i co z tego, swoich zuikos do niego nie przykręcę.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No właśnie, procesor aktualnie to TruePic III+, czyli tylko drobna poprawka do III, gdyby miał moc potrzebną dla filmów, pewnie nie wahaliby się z nazwaniem go TruePic IV i mocniejszym podkreśleniem jego nowości w wieściach.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dinx6 Zobacz posta
    to ja się żartobliwie zapytam, co to ma wspólnego z e620? będzie dzięki temu nikonowi robił gorsze zdjęcia? czy może wyraźnie lepsze?
    Piszac o "nikon killerze" pilem do jednego z watkow, gdzie kolega nazwal e-620 killerem.... Jesli chodzi o twoje "zartobliwe zapytanie", to odpowiadam, ze przyszly nikon i e-620-ka to ten sam target odbiorcow i level sprzetu... ot co....
    Olympus E-420 + ZD 25mm (kieszonkowy potffór) na poważnie , Nikon D7000, Nikon D600 + pokaźne stadko słoików do zabawy

qbic
    Gość
    To dlaczego Olympus FE-300 który ma Truepic III nagrywa filmy - dodatkowy procesor? BTW, sprzętowa kompresja to zawsze i tak procesor + oprogramowanie, może czasami procesor posiada funkcje wspomagające typu SIMD.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów