Strona 22 z 70 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 695

Wątek: Olympus E-620

| OlyJedi Awatar dulak
    Mieszka w
    Londyn/Lublin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Bardzo fajna puszka, godna systemu 4/3 (mala i niedroga) battery pack - w koncu.

Wielu kolegow porusza temat malego uchwytu. Otorz dla starych wiarusow chcialem przypomniec, a mlodziezy uswiadomic iz profesjonalna Minolta 9xi rowniez posiadala wzglednie plaski uchwyt, bo nie w tym rzecz by uchwyt byl duzy, ale odpowiednio wyprofilowany i patrzac na niego odnosze wrazenie, ze jest bardziej w stylu Minolty niz 4xx.

Natomiast jesli chodzi o kolejna puszka to wg mnie, o ile pojawi sie czwarta w 4/3, bedzie kierowana do absolutnie poczatkujacych, pewnie wyposazona w IS i LV, ogromna ilosc programow tematycznych i moze bez trybow M A S, moze bez kompensacji ekspozycji, moze tylko z ISO Auto, cos na wzor kidysiejszego Dynaxa 3xx w cenie dobrego kompaktu, o ile firma postanowi wydac podstawowy aparat w 4/,3 moze dla absolutnie poczatkujacych pozostanie tylko m4/3, choc nie sadze.

Pozyjemy zobaczymy

pozdrawiam
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	minolta.jpg
Wyświetleń:	374
Rozmiar:	3,4 KB
ID:	12944  
    Ostatnio edytowane przez dulak ; 25.02.09 o 01:26
    S5Pro, D200, D3000, F50D, S8 3.5 FishEye, T 17-50 2.8, S105 2.8, 2 x Metz 48AF1, S 24-60 2.8

Fotografia Ślubna Lublin

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Już widzę 2 minusy w testach:

-brak złącza HDMI
    -brak kręcenia filmów

Wszyscy myśleliśmy, że olek pierwszy to wporwadzi a tu cisza. A byłby to dobry "chłyt" w tym momencie.

| OlyJedi Awatar Ruff
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dziekan Zobacz posta
    tak, wszyscy sprzedajmy puchy od E-400 do E-520 (po w dzień stracą swoje funkcje) i kupujmy nowe bo one za nas będą fociły lepiej i na pewno użyjemy tryliona nowych ficzerów które dają... ręce opadają.
    Dziekan, weź na uspokojenie i dokładniej czytaj co jest napisane:

Cytat Zamieszczone przez Ruff Zobacz posta
    No a ja bym radził się zastanowić obecnym posiadaczom 410 i 510 czy nie chcą się na coś przesiąść,
    Szczególnie chciałbym podkreślić ostatnie kilka słów.
    Jeśli ktoś nie planuje zmiany to wcale nie mówię, że ma się pozbywać swojego aparatu jeśli jest nim 4xx lub 5xx, ale zazwyczaj tak jest, że jak wchodzi nowość to "poprzednicy" tanieją, więc dlatego śmiałem wysunąć tezę, że jeśli ktoś planuje zmianę to należy przyspieszyć decyzję, bo potem będzie ciężęj sprzedać i/lub cena będzie niższa.
    Pozdr - Ruff
    (Olympus E-30 + 12-60 + 70-300 + 50 + 3xFL36R)
    przemekrafa.com

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ruff Zobacz posta
    Jeśli ktoś nie planuje zmiany to wcale nie mówię, że ma się pozbywać swojego aparatu jeśli jest nim 4xx lub 5xx, ale zazwyczaj tak jest, że jak wchodzi nowość to "poprzednicy" tanieją, więc dlatego śmiałem wysunąć tezę, że jeśli ktoś planuje zmianę to należy przyspieszyć decyzję, bo potem będzie ciężęj sprzedać i/lub cena będzie niższa.

Nie zwróciłes uwagi na osoby które do dzisiaj posiadaja i używają E-300, E-330 , E-1 a juz wiele nowych modeli wyszło ...
    To tyle OT z mojej strony

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta
    -brak złącza HDMI
    -brak kręcenia filmów
    Wszyscy myśleliśmy, że olek pierwszy to wporwadzi a tu cisza. A byłby to dobry "chłyt" w tym momencie.

Tak masz rację... powiedzą to takie nieprofesjonalne...
    Tu chyba Olek ma zaległości w lekcjach, albo zdecydowanie miał inną koncepcję, ale powinien coś w zamian dać czego inni nie robią. Z pewnością marketing żółty i czerwony na to położy nacisk w krytyce Olka
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta

-brak złącza HDMI
    -brak kręcenia filmów

Myslę, ze filmy zostawił dla m4/3.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    A wiesz grizz, to bardzo prawdopodobne... m4/3 może być bardziej harcerskie i filmowe.... . To mi sie podoba nawet
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    A wiesz grizz, to bardzo prawdopodobne... m4/3 może być bardziej harcerskie i filmowe.... . To mi sie podoba nawet
    Nie tak kategorycznie... zapewnie filmy będą i w 4/3, ale najpierw chcą je zaprezentować w m4/3 - żeby było więcej argumentów za tymi puchami.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Myslę, ze filmy zostawił dla m4/3.
    No i chwała im za to . Jak kto chce kręcić filmy niech sobie
    kamerę zafunduje.

PZDR
    Saboor
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa/Kijów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kaleb_82 Zobacz posta
    Kurcze trzymałem E-3o w łapie - fajny jest ale ... jak dla mnie z deka za duży. E-620 na tym filmie jest faktycznie "más pequeña" i mi chyba bardziej by odpowiadał, szczególnie, że ma wszystko co bym chyba potrzebował a nawet więcej ;D.

Teraz czekamy na ZD 25 f/1.4 SWD, 100 f/2,8 i 300 f/4 (SWD) ;D.
    Mam takie same odczucia jesli chodzi o E-30.
    Tylko ten grip w E-620, czy nie bedzie niewygodny? Oganoleptyczne testy na e-4XX jakoś mnie zniechęcają...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów