45 - nie bardzo wiem, o co chodzi
47 - chyba ostrości trochę brakuje
45 - nie bardzo wiem, o co chodzi
47 - chyba ostrości trochę brakuje
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
odnośnie 45., czasami fascynują mnie same kolory, a czasami nieostrości
, choć przyznam Ci, że pierwszy kwiat na 47 mógłby być lepiej wyostrzony. Thx Daghda za opinię.
Bo.
"Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
Aldous Huxley
Dooohhh, coś mi Firefox kuleje - teraz zobaczyłem bardzo ładne kwiatki na 48. Ale ja się na kwiatkach nie znam![]()
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
kwiaty to dla mnie obecnie super temat na poznanie możliwości sprzętu. Jednocześnie zachwycają kształtem i barwą.
Pls o opinie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
w trakcie robienia fotek kadr 47. bardziej mi się podobał niż 48., no ale po wykonaniu (odbiór na ekranie) jest odwrotnie. Heh
Ostatnio edytowane przez Bo. ; 14.04.09 o 16:37 Powód: Automatyczne scalenie postów
Bo.
Aldous Huxley
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Jeśli chodzi o kadrowanie to bardziej mnie odpowiada 47, kwiatki utworzyły fajną linię po skosie kadru (chyba Ramzes II zwracał kiedyś uwagę na to, żeby skośne linie "rosły" od lewej do prawej, przez co - tak jak u Ciebie - fotki są przyjemniejsze w odbiorze), ale faktycznie coś z ostrością nie za bardzo. Trochę lepiej też odbieram naświetlenie w 48, bo 47 jakby (na moje ślepe oko) przepalone, w każdym razie mniej szczegółów widzę. Chociaż nie wiem, może to tylko przez niewyostrzenie...
A 45 nie rozumiem za bardzo, tak jak daghda. Nie wiem, co to za kwiatek, nie wiem też za bardzo co chciałeś pokazać na tej focie, oblepiony jakąś posoką kwiatostan (?) nie zachęca do refleksji nad pieknem flory. Chyba, że próbowałeś po prostu jakie parametry ekspozycji dobrać, żeby jasne elementy nie były przepalone a ciemne nie były czarną dziurą
Czyli, że to taka techniczna fotka
![]()
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
45. to rajski kwiat czyli strelicja. Podczas focenia broczyła "krwią", sokiem czy też łzami. Urzekła mnie barwą, dlatego na fotce jest tylko jej serce (środek). Cała roślina wilekości 4-5 metrów, choć ładna, to jednak jak wiele "palmowatych", nie wzbudzała już takiego zachwytu.
Bo.
Aldous Huxley
49. i na zakończenie serii:
Bo.
Aldous Huxley
na forum mamy dużo wątkow ze zwierzętami, ale nie mogę znaleźć oddzielnego o psach (oczywiście z fotkami). Czyżby brakowało tutaj ich miłośników ? Heh, chyba nie umiem szukać.
Poniżej przedstawię parę piękności z ostatniej wystawy psów rasowych w Warszawie. Oczywiście proszę o komentarze do fotek, Wasze uwagi i propozycje są dla mie b. cenne. Ponieważ nie jestem znawcą psów to nie zawsze podam rasę. Będzsie mi miło jak ktos uzupełni
50. Yorkshire
51.
52.Chart cośtamcośtam
zapraszam do komentowania ...
Bo.
Aldous Huxley
Fajne psiaki, a wątek jest:
https://forum.olympusclub.pl/showthr...li%B6cie+macie
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R