Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Problem z WB

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marecki Zobacz posta
    Jakieś pomysły co z tym fantem zrobić?
    Zdjęcie jest ewidentnie zaniebieszczone. Kurcze, gdzieś czytałem o takim przypadku i to wskazywało na uszkodzenie matrycy czy elektroniki ale nie potrafię tego teraz znaleźć chociaż szukałem . A jak aparat zachowałby się z automatycznym WB? - w takich warunkach powinien dać poprawne zdjęcia...
    Można skontaktować się z serwisem poprzez e-mail ale nie wiem czy napiszą cokolwiek ponad standardowe - prosimy o dostarczenie aparatu...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Auto WB jeszcze gorzej wypada. Fotki zupełnie niebieskie. Upewniłem się że jest to jednak jakaś usterka jak chcąc ustawić wb na szary bądź biały karton wyskakuje "error wb". Praktycznie ta metoda działa tylko późnym popołudniem gdy są ciepłe kolory. W normalny słoneczny dzień nie daje rady.
    No nic chyba pozostaje mi wyłącznie serwis choć nie wiem czy cena naprawy mnie nie zabije.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    OK po rozmowie z serwisem Olympusa wynika, że trzeba skalibrować balans bieli w aparacie ale z uwagi że okres gwarancyjny już minął to naprawa będzie kosztować tyle co zwykle czyli ponad 600 zł, a to mi się już chyba nie bardzo kalkuluje. Czy zna ktoś może jakiś inny tańszy serwis który mógłby sobie z tym poradzić?
    Ostatnio edytowane przez marecki ; 31.07.09 o 11:36 Powód: Automatyczne scalenie postów
    mente et malleo

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marecki Zobacz posta
    No nic chyba pozostaje mi wyłącznie serwis choć nie wiem czy cena naprawy mnie nie zabije.
    E-330 ma cenę zryczałtowaną za naprawę, jest to 671 PLN, chociaż nie przesądzam jak Twój przypadek zostanie rozpatrzony.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Człowiek, z którym rozmawiałem twierdzi, że wyłącznie według tego cennika, niestety i z wielką przykrością.
    mente et malleo

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    A czasem nie masz w ustawieniach zlikwidowany kolor zolty.

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Niestety to nie to. Pozostaje jeszcze ewentualnie wgranie od nowa poprzedniego firmware ale nie wiem jak to zrobić. Reset aparatu też nic nie pomaga. Można oczywiście wywoływać i naciągać te kolory ale więcej z tym zabawy niż pożytku. Praktycznie żadne zdjęcie prosto z aparatu się nie nadaje.
    mente et malleo