Pierwsze moje próby E510
Pierwsze moje próby E510
Ostatnio edytowane przez OKI ; 23.02.09 o 00:48
Jeśli chodzi o stronę techniczną to drażni mnie np nieostrość świerszcza(chyba) i pająka, ogólnie zdjęcia mało ciekawe ale wiem jak to jest jak na początku chce się fotografować wszystko wokół siebie,wracając do zdjęć z pieskiem chyba najprzyjemniejsze w odbiorze tylko przepalone trochę.
Olympus E-510, ZD 14-42, Jupiter 37 A MC 3,5 / 135, Helios 44-2 2/58. www.lukaszptaszynski.pl Pozdrawiam!!!
Poczytaj wątek o wstawianiu zdjęć. Twoje zdjęcia są za duże. Przeskaluj (a potem wyostrz) je tak aby dłuższy bok miał max 800 pixeli i numeruj zdjęcia. Łatwiej wtedy się odnieść.
Jeśli chodzi o zdjęcia, najlepsze ostatnie gdyby nie te przepały na sierści i gdyby psa było trochę więcej w kadrze . MZ, głębia ostrości mogła być większa.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Czołg wyszedł OK, pierwsze również ciekiawie wygląda, wielkie kwiacisko i mały piesek. O reszcie ciężko cokolwiek dobrego powiedzieć, ale początki są obiecujące. Perspektywa do zdjecia z czołgiem - podejrzewam - pewno gdzieś podpatrzona, ale to dobrze - inspiracja ważna rzecz!
Czolg moze sie podobac (gdyby jeszcze byl prawdziwy) ...reszta zdjec to niestaranne pstryki.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Zdecydowanie najfajniej wyszedł czołg. Macro świerszcza i pająka po prostu nieostre - i same obiekty za małe jak na macro (trzeba by crop'a albo lepsze zbliżenie). Ostatni zdjęcie z pieskiem - byłoby, gdyby nie białe plamy zamiast sierści - uważaj i kontroluj przepały!
Ostatnio edytowane przez e-510 ; 1.03.09 o 12:38
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography