Z darmowych to cba.pl.
Mam kilka witryn (prywatnych), działają niezawodnie, najstarsza juz ze cztery lata. Dają 1 GB miejsca na dyskach, nielimitowany transfer, domene typu twojanazwa.cba.pl, Mysql,, php, moduł statystyk domeny etc.
Jak na darmochę - rewelacja.
W OVH stoi serwer OC, ale to dedyk. Jakiegoś rewelacyjnego zdania o nich to nie mamy, ale cóż, mało się płaci, mało można wymagać. Niby oferta ciekawa a serwer ostatni śmiga od kwietnia, ale dyski to słabizna we wszystkich ofertach.
Ale zdecydowanie stosunek jakości do ceny o wiele lepszy jak w Home.pl (hosting klasy biznes hehehehe).
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Tak. Skojarzenie uzasadnione
Tyle, że cba.pl jest od CBA znacznie starsze
BTW, przykład sympatycznej koleżeńskiej galerii na cba
Reklamy są, ale cba tylko, po oczach nie biją.
Rolleicord, Canon
flickr
Ze swojej strony jeśli chodzi o darmowy hosting, mogę śmiało polecić połączenie Wikidot.com i Picas'y Googla.
W zeszłym roku z kumplem szukaliśmy platformy, przy pomocy której, można by stopniowo przenieść do sieci zdjęcia, wspomnienia i inne takie "rzeczy" związane z grupą znajomych, jaka zawiązała się wiele lat temu przy okazji kursu przewodnickiego w Studenckim Klubie Górskim.
Z jednej strony mamy farmę Wiki oferującą banalnie proste tworzenie site'u (i co było dla nas bardzo ważne budowę społeczności użytkowników ) z drugiej "magazyn Googla" . W zasadzie można by się ograniczyć do Wikidota (w wersji bezpłatnej mamy 300 MB ) lub do Googla ( który niedawno uruchomił usługę Witryny)
Jeśli ktoś byłby cieawy jak takie połączenie się sprawdza w praktyce to zapraszam tu:
http://mercedario.wikidot.com/galeria
pozdrawiam
Paweł
A coś darmowego, żeby pobawić się i poduczyć w Joomli?
A mogłem wziąć Nikona D40 lub Canona 400D, wtedy nikt by się nie dziwił, że te zdjęcia to wina aparatu... A tak mam E-510... i na co tu zwalić winę?