Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Obiektywy Olympus i Panasonic

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Z przyjemnością. Podaj link do odpowiednich zdjęć.
    CCD wdeptuje w ziemię NMOS w cieniach na bazowym iso, dla mnie to jest bezdyskusyjne i dotyczy każdego aparatu Olympusa CCD vs każdy aparat NMOS.

Gdybym miał wybierać w tym momencie aparat CCD vs NMOS/CMOS tej samej wielkości matrycy - biorę CCD w ciemno.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    Ja jestem miedzy mlotem a kowadlem, gdyz pozbylem sie E1 ze wzgledu na tragiczny wrecz AF i kiepska wspolprace z lampa.
    Jakimś rozwiązaniem jest E-400, CCD ma gorsze od E-1 ale IMO zdecydowanie lepszy obraz od E-510.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 15.03.09 o 01:18 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar dulak
    Mieszka w
    Londyn/Lublin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Nikt mnie nie przekona, ze 510 czy 520 maja dobra jakosc obrazu, bo tak po prostu nie jest i trzeba jasno powiedziec, ze na tle konkurencji wypadaja wrecz fatalnie. Pomiedzy rawem z D70 a 510 jest kolosalna roznica widoczna golym okiem, spostrzega to nawet moja zona - bynajmniej nie zainteresowana fotografia.
    Do malych rozmiarow wydruku matryca Panasa wystarczy, ale prosze zainterpolowac obraz o +300% i...? z E1 bedziemy miec nadal widoczne wlosy i rzesy, a z 510 bedziemy miec jakas nieokreslona blizej kasze. Zreszta, po co na +300. Wystarczy obejrzec na 100% powiekszeniu jak zachowuja sie wlosy chocby, ktore nie sa idealnie oswietlone. Ktos powie, ze to problem z filtrem AA, owszem bardzo mozliwe, ale prosze sfotografowac wujka w koszuli w cienkie paski Panasem G1. Ostrosc i odwzorowanie detali fantastyczne, ale wujek spyta: a dlaczego moja koszula na tym zdjeciu nie jest w pionowe paski a w jakies szlaczki? Niestety, albo mocny AA albo mora w miejscach gdzie nie powinno jej byc i zawsze cos przeszkadza Panasonikowej matrycy.
    Ostatnio edytowane przez dulak ; 15.03.09 o 01:37
    S5Pro, D200, D3000, F50D, S8 3.5 FishEye, T 17-50 2.8, S105 2.8, 2 x Metz 48AF1, S 24-60 2.8

Fotografia Ślubna Lublin

rocco
    Gość
    Akurat Nikon D70 nie jest tu najlepszym przykładem do porównania
    Jego filtr dolnoprzepustowy uwazany był za zbyt słaby i właśnie on na sztruksie robił "szlaczek" i za to obrywało mu się często.
    Następne Nikony mają juz znacznie mocniejsze filtry a co za tym idzie, dają mniej szczegółów.
    Włącznie z najnowszym D90 czy D700.

| OlyJedi Awatar dulak
    Mieszka w
    Londyn/Lublin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Akurat Nikon D70 nie jest tu najlepszym przykładem do porównania
    Jego filtr dolnoprzepustowy uwazany był za zbyt słaby i właśnie on na sztruksie robił "szlaczek" i za to obrywało mu się często.
    Następne Nikony mają juz znacznie mocniejsze filtry a co za tym idzie, dają mniej szczegółów.
    Włącznie z najnowszym D90 czy D700.
    Wojtku nie mam na mysli ostrosci lecz oddanie zacienionych fregmentow zdjecia.
    S5Pro, D200, D3000, F50D, S8 3.5 FishEye, T 17-50 2.8, S105 2.8, 2 x Metz 48AF1, S 24-60 2.8

Fotografia Ślubna Lublin