Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
A jak wyglada balans bieli w e-30?
Troszkę nierozumiem, IS nie sluzy do focenia poruszajacych sie przedmiotow.
Sluzy do focenia na wzglednie dlugich czasach, wiec jesli w kadrze pojawi sie poruszajacy sie obiekt bedzie zamazany. to nie jest bol Olkowej stabilizacji, to bol wszelkich stabilizacji, no ale jak mozna inaczej?? Mozna przykleic obiekty kropelka do podloza!
Czesc.Ch.
aha vivid jest bardzo kontrastowy i w cieniach wyłazi szum od tego, poza tym jak dla mnie troche za kontrastowy
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Zdarzyło mi się nieraz robić panningi e-510 - np. tu:
- ale dotychczas zawsze było tak, że lepiej było mieć wyłączony IS (nawet tą opcję niby właśnie do panningów), bo z włączonym IS efekty były lekko rozmyte zawsze a z wyłączoną panning był albo po prostu nieudany, albo - jeśli się udał - była żyletka. Więc osobiście nie wierzę w IS, który pomaga przy panningu, ale może faktycznie wymyślili jakąś rewelację (tym bardziej byłbym zainteresowany E-30).
Ruff zmień sobie podpis bo czerwień dla administracji zarezerwowana jest...
Na DCResource pojawił się test E-30:
http://dcresource.com/reviews/olympu...ew/index.shtml
Ogólnie pozytywny, ale dostrzegłem tam kilka błędów merytorycznych. Poza tym dziwią mnie narzekania na wolny AF przy detekcji kontrastu, gdzie w testach na innych stronach podkreślano, że jest stosunkowo szybki w porównaniu do tego, co lustrzanki oferowały do tej pory. No i te przepały... Wszędzie chwalono dynamikę, a tutaj narzekają.