Ciekawe, czy przy rawach ten problem też występuje. Bo jeśli nie, to dla mnie żaden to problem.
Ciekawe, czy przy rawach ten problem też występuje. Bo jeśli nie, to dla mnie żaden to problem.
Dla mnie zdjęcia są super ;p
Geo, miałabym prośbę, jak już tak testujesz
Wrzuciłbyś nieobrabianego jpga/rawa [mi tam obojętnie, jpg starczy] na wysokim iso z lampą? Mam nadzieje, ze i w takim połączeniu banding nie wystepuje.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Dzięki wielkie![rep+ za wczesniejsze poszedl, teraz musze rozdac troche...].
W takich warunkach często banding powstawał, kilka razy było o tym na forum [na pewno kojarzę sprawę E-510tki], a nie powiem, mój E-330 też sobie słabo radzi z szumem w połączeniu wysokiej czułości z lampą. Nie mam pojęcia, od czego to zależy, ale super, że E-30 na to nie cierpi![]()
Ostatnio edytowane przez dog_master ; 12.02.09 o 01:01
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Dzieki za ten wpis, wydaje sie ze masz racje. Chetnie przeczytalbym ten fragment z DFV, ale w internecie go nie znalazlem.
Sa 3 tryby Noise Reduction:Auto, On o Off - ciekawe, czy Auto mimo, ze sie nie powinno wlaczac przy krotkich czasach tez zwieksza szumy. Z moich testow na pewno widac, ze ON zastosowane przy krotkich czasach daje wiekszy szum niz OFF, natomiast z AUTO w 'dzien' jest sprawa dyskusyjna. Generalnie lepiej nie zdawac sie na AUTO i samemu wlaczac te funkcje podczas dlugich ekspozycji na ON, a normalnie miec na OFF.
epicure - pomogles mnie i innym przyszlym userom e-30, dzieki!
Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007
W kazdym olku jest tak samo?, mianowicie E-410...E-3 itd.
Rolleicord, Canon
flickr
Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007