Witam kolezanki i kolegów. Dzis dołaczyłem do Waszego clubu. Mam pytanie: Czy mozna wgrac polskie menu do aparatu? Jesli tak to gdzie tego szukac i czy mozna to zrobic samodzielnie ??? Pozdrawiam jaceksenior
Witam kolezanki i kolegów. Dzis dołaczyłem do Waszego clubu. Mam pytanie: Czy mozna wgrac polskie menu do aparatu? Jesli tak to gdzie tego szukac i czy mozna to zrobic samodzielnie ??? Pozdrawiam jaceksenior
Witaj. Dwa wnioski - albo nie czytasz instrukcji obsługi, albo kupiłeś aparat z firmware w wersji amerykańskiej (a skąd?). Jeżeli to pierwsze - to na pewno zajrzałeś na str. 55 i już masz polskie menu aparatu. Jeżeli to drugie to istnieje szansa, że zrobisz to samodzielnie korzystając z Olympus Master w tej wersji, jaką dostałeś z aparatem, albo Olympus Master 2.xx, który możesz pobrać ze stron olympusowych. W oknie głównym programu znajdziesz funkcję wgrywania języka do aparatu - w starym OM w menu HELP, w nowym OM2 w menu APARAT FOTOGRAFICZNY. Oczywiście komp musi mieć złączkę internetową. Jeżeli powyższe recepty nie pomogą (a jest to możliwe, zależne od wariantu firmware) wtedy załatwisz temat za 102,- zeta brutto w serwisie OPL.
Pozdrawiam
Jack