Eddie napisał poradnik http://www.olympusclub.pl/oprogramow...ddiego-ps.html o którym możecie tu podyskutować.
Pozdrawiam
Eddie napisał poradnik http://www.olympusclub.pl/oprogramow...ddiego-ps.html o którym możecie tu podyskutować.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Dziękuję za publikację.
Dodam tylko, że jestem w trakcie produkcji tekstu opisującego proces w GIMPie. Tutaj jednak proszę o jeszcze chwilę cierpliwości, ponieważ sypnęło mi się kilka zadań, które muszę najpierw ukończyć.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
+ rep dla Edka.
Fajnie, że człowiekowi chciało się to opisać. Za to +. Co do samego wygładzania skóry to nie podobają mi się takie fotki z plastikowymi, podrasowanymi "lalkami". Faktura cery jest na takich zdjęciach prawie nie dostrzegalna. Jedno wielkie mydło w pastelowych kolorach. Jak ktoś lubi takie efekty to dostał dobrą instrukcję. Ja jestem na NIE. Takie jest moje osobiste zdanie.
E-3, E-510, ZD 14-54, ZD 50, ZD 35, ZD 70-300, ZD 14-42, ZD 40-150, DCR-250, FL-50R, FL-36
Niestety tutorial nie działa z amatorską wersją PS czyli PS Elements 7.
Nie da się w historii zaznaczyć pędzelka, no i w narzędziach nie znalazłem pędzla historii.
![]()
Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42
wydrukowane-przyplusowane. wielkie dzieki![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Serdeczne dzięki za plusiki
Domadm, niestety, nie znam PS Elements 7, więc nie wiele mogę Ci na ten temat podpowiedzieć. Jeśli jednak będziesz cierpliwy to i na to znajdzie się sposób. Jestem w trakcie pisania poradnika pod GIMPa i tam będzie recepta na Twoje bolączki
Baq, mogą się takie efekty nie podobać, wiadomo. Natomiast, wiesz, że u dziewczyny przygotowanej porządnie do sesji, znaczy z porządnym makijażem, faktura skóry jest praktycznie niewidoczna? Często gęsto to, co zostało przykryte makijażem wyciągane jest w postprodukcji. Tak więc nierzadko wychodzi na to, że fajna faktura skóry, którą oglądasz na wielu zdjęcia w rzeczywistości jest efektem pracy grafika
A przy okazji, polecam zdjęcia Agnieszki Dygant w ostatnim Twoim Stylu. Ja na jej miejscu bym się obraził![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Portretów prawie nie robię bo nie lubię i mi nie wychodzi.
Ciągle jednak mam zamiar spróbować więc doceniam pracę
+
idę wypróbowaćspostrzeżenia poźniej ..
cóż, efekt niezły, podobny do innych jakie stosuję zamiennie, zależy to od zdjęcia wyjściowego. Fotkę zapodałem do galerii ..
Ostatnio edytowane przez black_bird ; 18.02.09 o 14:59
wydrukowane i zaplusowane![]()