Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: problem z wężykiem!

| OlyJedi Awatar krwawawiewiora
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

problem z wężykiem!

witam,
    mój problem może wydać się śmieszny, ale dotyczy kłopotów z wężykiem. kupiłam wężyk spustowy firmy JJC (nie komentować, że produkt z takiego czy innego kraju..) i mam problem: mój aparat nie widzi wężyka. podłączam go przed włączeniem do aparatu i... nic. nic się nie dzieje. ostrzenie nie działa, migawka nie reaguje. w czym problem? zaznaczam, że pierwszy wężyk zareklamowałam, przysłali mi drugi i znowu ta sama sytuacja. bardzo was proszę o pomoc. z góry dziękuję!
    Ostatnio edytowane przez krwawawiewiora ; 12.02.09 o 19:10
    czasem myślę, że jestem szaloną wiertarką..

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez krwawawiewiora Zobacz posta
    witam,
    mój problem może wydać się śmieszny, ale dotyczy kłopotów z wężykiem. kupiłam wężyk spustowy firmy JJC (nie komentować, że produkt z takiego czy innego kraju..) i mam problem: mój aparat nie widzi wężyka. podłączam go przed włączeniem do aparatu i... nic. nic się nie dzieje. ostrzenie nie działa, migawka nie reaguje. w czym problem? zaznaczam, że pierwszy wężyk zareklamowałam, przysłali mi drugi i znowu ta sama sytuacja. bardzo was proszę o pomoc. z góry dziękuję!
    A jaki sprzęt? Spróbuj pogrzebać w menu. Są tam różne ustawienia odnośnie wyzwalania migawki itp. Może musi być włączony tryb pilota? A nie lepiej było kupić pilota za 15 zł?

| OlyJedi Awatar krwawawiewiora
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Olympus E510.
    czasem myślę, że jestem szaloną wiertarką..

| OlyJedi
    Mieszka w
    Białowieskie klimaty
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    u mnie pilot tej firmy działał 15 min, a zaplaciłem 20 nie 15 zl na 5 nin mnie strugneli
    D7K, T17-50/2,8VC,OM50/1.4, 58/2, 135/3,5, 61L/Z, DCR-250 (E-510 + 14-42 i 40-150 czasami)

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Huco Zobacz posta
    u mnie pilot tej firmy działał 15 min, a zaplaciłem 20 nie 15 zl na 5 nin mnie strugneli
    A mój działa już kilka miesięcy...i nie wiem co tam sie może popsuć. Małe to i proste. Micnova się nazywa chociaż widziałem go z różnymi nalepkami.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez krwawawiewiora Zobacz posta
    Olympus E510.
    Nie mam wężyka więc konkretnie ci nie pomogę. Rozumiem że podłącza się go przez porcik USB. W menu jest opcja wyboru sposobu używania tego portu Storage, Control itp. To jest chyba to drugie menu z gory "USB Mode". Spróbuj na poszczególnych opcjach nawet na tej od drukarki. Może zaskoczy. Dodatkowo włącz tryb pilota w menu wyzwalania migawki jak te możliwości się wyczerpią. Może też być że działa tylko w na manualnym fokusie.
    Ostatnio edytowane przez puchan ; 13.02.09 o 00:24 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar magnum
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja podpinam ten mój robiony z innego wątku i nic nie ustawiam w menu, po prostu działa i raczej tak powinno być z Twoim.

pozdr

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez puchan Zobacz posta
    Nie mam wężyka więc konkretnie ci nie pomogę. Rozumiem że podłącza się go przez porcik USB. W menu jest opcja wyboru sposobu używania tego portu Storage, Control itp. To jest chyba to drugie menu z gory "USB Mode". Spróbuj na poszczególnych opcjach nawet na tej od drukarki. Może zaskoczy. Dodatkowo włącz tryb pilota w menu wyzwalania migawki jak te możliwości się wyczerpią. Może też być że działa tylko w na manualnym fokusie.
    Na tym złączu 12-pinowym wyprowadzone jest: audio, video, trzy styki do wężyka oraz USB. USB z wężykiem nie ma nic wspólnego.

Ktoś się tu chyba już żalił, że nie może podłączyć wężyka lub telewizora a przyczyną było uszkodzenie gniazdka.
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Moze zajrzyj do gniazda czy jakiegos syfu tam nie ma, komunikacja z pc dziala? Mialem wezyk jcc i problemow nie zauwazylem. Moze byc jeszcze odlutowany przewod, trzebaby odkrecic obudowe wezyka i zobaczyc czy sie trzyma wszystko. Podstawowy wezyk nie posiada elektroniki a tylko przelacznik 3pozycyjny wiec malo sie tam popsuc moze.
    4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Mam pytanko, czy E500 obsługuje wężyk spustowy ew. jakiś pilot ?
    Pozdro.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qwerty123 Zobacz posta
    Mam pytanko, czy E500 obsługuje wężyk spustowy ew. jakiś pilot ?
    Pozdro.
    tak .