Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Olympus E-510, Sony A100 czy Nikon D40X?

Awatar Korba
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    No to nieśmiało pukam do drzwi grona uzytkowników Olympusa. Wygrałem własnie aukcję, na której za 620 zł kupiłem body- 9miesięcznego E-510. Podobno mało uzywany i w super stanie (na Allegro kazdy bez wyjątku jest mało uzywany i w super stanie ) Wadą jego jest pęknięta szybka wyswietlacza, ale sam wyswietlacz jest nieuszkodzony. Dojdzie koszt wymiany szybki- około 50 zł (sprawdziłem w serwisie)
    Do tego jakieś szkiełko teraz trzeba, a budżet mizerny. Zadowole sie kitowymi, na poczatek pewnie 14-42, potem sie rozejrze za 40-150. Na Allegro jest sporo uzywanych szkieł kitowych w niezłych cenach. Chyba nie zrobiłem złego interesu, tak mi sie zdaje. A Wam??

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Nie, chyba nie zrobiłeś. Witamy w gronie użytkowników najlepszego systemu

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Korba Zobacz posta
    Wygrałem własnie aukcję, na której za 620 zł kupiłem body- 9miesięcznego E-510. Podobno mało uzywany i w super stanie (na Allegro kazdy bez wyjątku jest mało uzywany i w super stanie ) Wadą jego jest pęknięta szybka wyswietlacza, ale sam wyswietlacz jest nieuszkodzony. Dojdzie koszt wymiany szybki- około 50 zł (sprawdziłem w serwisie)
    Do tego jakieś szkiełko teraz trzeba, a budżet mizerny.
    Chyba nie zrobiłem złego interesu, tak mi sie zdaje. A Wam??
    Szczerze? Ja tam nie wiem, widziałem tą aukcję, ja nie byłbym taki odważny. Ten koszt wymiany szyby to chyba nie w autoryzowanym serwisie? Co wówczas z gwarancją? Ten Twój serwis ma oryginalne części Olka? Nie chcę Ci burzyć radości po zakupie, niemniej ja zdecydowanie zalicytowałbym coś takiego:
    http://www.allegro.pl/item547474000_...gwarancji.html
    Jak opis rzetelny to kupujący zrobił lepszy IMHO deal. Aukcja kończyła się mniej więcej wtedy co Twoja... Kilka groszy więcej, sprzęt bez skazy, 19 m-cy gwarancji - na Allegro trafiają się takie okazje, na naszym Forum też. Aukcja aparatu z rozbitą szybką wisiała dość długo, sam sobie odpowiedz czy to była jakaś okazja...
    Edit - mogłeś zagadać na Forum przed zakupem, zawsze można by było coś doradzić, często ktoś na Forum sprzedaje coś, trafiają się okazje, sam taką drogą niedawno coś kupiłem i jestem b. zadowolony...
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 10.02.09 o 12:59
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Awatar Korba
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Ten serwis jest w Gdańsku, a numer tel. do nich podał mi główny serwis Olympusa w Warszawie, bo oni nie mogli sprawdzic ceny, coś tam, coś tam. A w Gdańsku mi powiedzieli, że koszt samej szybki to 50-60 zł, jeśli wyświetlacz nie jest uszkodzony. Sprzedający zarzeka się, że oprócz pęknięcia szybki wszystko 100% hula i innych uszkodzeń, a nawet zadrapań brak. Ma 250 pozytywów, nie jest przy tym zawodowcem, więc wypada mu wierzyc. A na takie okazje jak tamta co podałes, to wielu polujących jest i nie zawsze łatwo jest ustrzelic. Można tak pół roku polowac bez skutku. A jak dobrze wyczaję szkła, to w łącznej cenie 1100- 1200 zł będę miał dual kita, a to chyba już niezła cena. Cena dla mnie niestety jest baaardzo istotna. Kryzys Panie, kryzys....
    Ostatnio edytowane przez Korba ; 10.02.09 o 13:09

S4INT
    Gość
    Geez... ale ceny poszły w doł. Całe szczęście, że sprzedałem E-500 pare miesięcy temu (za prawie 900zł), bo teraz to nawet nie warto by było za bezcen oddawać takiego aparacik...

PS. Witamy na pokładzie

Awatar Korba
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    No to mam E-510 Dziś przyleciał. Co prawda na razie sama buda, ale za parę dni będzie szkło 14-42, a za kolejne parę 40-150. Kity, ale cóż... Body 10cio miesięczne, ze stanem licznika 2424 fotek. Więc jeszcze na dłuuuugo wystarczy. Co prawda ma jeden mały feler, a mianowicie pęknięcie wyświetlacza. Na fotach wyglądało to na pęknięcie zewnętrznej szybki. W naturze okazało się, że pęknięta jest wewnętrzna szybka wyświetlacza, a zewnętrzna ma rysę, ale jest cała. Aparacik zaliczył upadek plecami na kamień. Wyświetlacz nie jest rozlany, jest ostry i wyraźny, ale na ciemnym tle (menu) widac jasna gwiazdkę. Na fotach i jasnym tle prawie nie widac tego. Jest ona w prawym dolnym rogu, w sumie nie przeszkadza w niczym. Jest, bo jest. Trzeba se do niej przyzwyczaic. Ale i tak sie cieszę. Aparacik jest najładniejszy i najlepiej wykonany w całej swojej klasie cenowej. Gwiazdkę na ekranie rekompensuje mały przebieg. Mój aktualnie sprzedawany na Alledrogo K-M Dynax 5D przy Olku wygląda jak tandetna, plastikowa zabawka. Choć i tak jest o niebo lepiej wykonany niż jego następcy- czyli Sony A100 czy A200.
    Od dzis jestem Olympusiarzem I (jak na razie) ciesze sie z tego

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Nie ciesz się

Zdjęcia rób
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Witamy!!! Czekamy na fotki

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    Od dzis jestem Olympusiarzem I (jak na razie) ciesze sie z tego
    Ja zapraszam Cię do śledzenia wątku o plenerach Warszawskich i do uczestnictwa w nich.
    https://forum.olympusclub.pl/showthr...=14635&page=29

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    No to mam E-510 Dziś przyleciał. Co prawda na razie sama buda, ale za parę dni będzie szkło 14-42, a za kolejne parę 40-150. Kity, ale cóż...
    No i super. Teraz szkiełka i do boju A że kity? Nie szkodzi, wiele super zdjęć zrobiłem właśnie kitem
    Zapraszam do albumu i galerii