Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Jaki aparat wybrać?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Jaki aparat wybrać?

Postanowilem zakupic sobie apart cyfrowy, bowiem do tej pory uwazalem ze jest to gadzet zbedny. Za aparat moge dac max 250 zl, nie mam wygorowanych ambicji, nie mam zamiaru robic profesjonlanych zdjec. Ma to byc aparat to uzytku prywatnego, codziennego. Jaki aparat polecacie? znalazlem na allegro dwa, ktore mnie zainteresowaly, ktory z nich jest lepszy? A moze jakas inna propozycja apartu lepszego, a w podobnej cenie?

tutaj linki do tego co znalazlem:

http://allegro.pl/item542358684_apar...y_s_t_k_o.html

http://allegro.pl/item548383755_cyfr...nie_4_szt.html

Prosze o porady

qbic
    Gość
    ...jeżeli mam być szczery, żadnego z nich nie wziąłbym nawet za darmo.

| OlyJedi Awatar Bzyku
    Mieszka w
    Stary Sącz/małopolska
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria
    W tych pieniądzach wybierz coś z Panasonica, dla twoich potrzeb będzie bardzo dobry.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    stary, no nie badz taki specjalista, nie jest mi potrzebny aparat wyczesany w kosmos za 1000 zl skoro bede go uzywal moze 2 tygodnie w roku na wakacjach, na pieniadzach nie spie. w telefonach sa aparaty do 4 pixeli, tu jednak bylo 8, nie potrzebuje krytyki czy wysmiewania. Zawsze forum ma to do siebie ze jestesmy anonimowi i przez to odawzniejsi, ale darujmy sobie tego. Pytalem o jakies propozycje

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Rzuć monetą. Tu chyba nikt sensownie ci nie pomoże, bo to nie jest forum Benq ani Samsunga. Ja podobnie jak jeden z przedpiśców wolał bym się za to napić, jak wydawać kasę na aparat, który zrobi fatalne zdjęcia z pięknych wakacji.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ardianekkk Zobacz posta
    stary, no nie badz taki specjalista, nie jest mi potrzebny aparat wyczesany w kosmos za 1000 zl skoro bede go uzywal moze 2 tygodnie w roku na wakacjach,
    Opisze Ci sytuacje.
    Cora z mezem i dzieciaki wybrali sie na trzy tygodnie na wakacje.Mieli dylemat z aparatem jaki kupic.Pozyczylem im swoj(proste E510 z jednym kitem)Cztery karty po 4 giga.Pokazalem co i jak,zeby bylo w miare ladnie.Po dziesieciu dniach dzwonimy do siebie.Corka mi tlumaczy-bylo cudownie,piramidy ,inkowie ,przezycia niesamowite-duzo zdjec.Ale aparat miales ustawiony zle.Ty miales z karty chyba 200 zdjec,my przestawilismy na prawie 3000.Jeszcze jedna karta wolna.Odpowiedzialem-przestaw tak jak bylo i rob co sie da,moze te kilka fotek sie nada.Do teraz zaluja,ze majstrowali w ustawieniach.
    Jesli chcesz robic tak jak oni to nikt Cie nie przekona.Bedziesz tam moze tylko raz-pozostanie Ci tylko to co w glowie,Fotek na wspomnienia z tego nie bedzie.Decyzja Twoja i Twoj bol pozniej.

| OlyJedi Awatar zieli33
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bzyku Zobacz posta
    W tych pieniądzach wybierz coś z Panasonica, dla twoich potrzeb będzie bardzo dobry.
    W tej kasie to chyba tylko
    Panasonic LS80 - jakies 270 to max
    Olek FE-210 , FE-270 albo jakiś podobny model - tez kolo 270

Z używanych na allegro poleciłbym Canona S1is (3,2MP) , Olympus C-3030 i jego następcy; Nikon E5900. Ten nikon daje spoko efekty, chociaż ciężko go dostać.
    Jeśli w ogóle używany sprzęt wchodzi w grę.
    A co do Benqu to zgadzam się z przedmówcami. Samsunga nie widziałem to nie oceniam.
    Ostatnio edytowane przez zieli33 ; 9.02.09 o 01:34
    OM10 + 50 1.8 | C + 20mm, 50mm, 100mm | zieli33

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ardianekkk Zobacz posta
    ...w telefonach sa aparaty do 4 pixeli, tu jednak bylo 8, nie potrzebuje krytyki czy wysmiewania. ...
    Ostatnio widziałem reklamę w TV telefonu z 8 Mpix ale chyba dość drogi więc i tak nie kupisz. Co do takich cen jak piszesz to raczej wszystko jedno co kupisz bo i tak marna jakość tego będzie. Jeśli ci to wystarcza to bierz i pstrykaj.
    mente et malleo

| OlyJedi Awatar manio
    Mieszka w
    NH
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Hmm jak nie masz kasy to się nie zastanawiaj tylko kupuj i rób foty!
    Kiedyś może kupisz coś lepszego, a tym czasem szkoda zdjęć nie zrobionych! Mój pierwszy cyfrowy aparat to stara Minolta E323(3mpix, mikro szumiąca matryca, a focus ustawiał się czasem co najmniej 5s) - zrobiłem tym wiele fajnych fotek których nie żałuje!
    Co do wyboru to wydaje mi się że to są podobne aparaty, może ktoś ma z twoich znajomych wtedy najlepiej zobaczyć, albo w sklepie popróbować.
    Pozdro i fajnych fotek!

| OlyJedi Awatar Jacunio
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    ardianekkk, każdym kompaktem zrobisz proste zdjęcia w formacie 10 x 15, na początek wystarczy. Ja oprócz lustrzanek mam małego panasonica ls80, którego zawsze wożę ze sobą. Jeśli potrzebuję używam go u klienta jako ksero lub fax, albo notatnik do zapisania np. etykiety z ceną czy opisem w sklepie. Zdjęcie też da się zrobić, a to że kosztował 250 zł i jest płaski, więc wchodzi do kieszeni to tylko zalety.