Ostatnio edytowane przez Saboor ; 6.02.09 o 16:20
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Od razu zaznaczam, że nie jestem jakimś "wybitnym znawcą" i nie chcę się wymądrzać, ale te kadry zupełnie na mnie nie działają. No może fot. 2 przyciagnęła mnie na dłużej. Mogę Ci tylko napisać co na pewno trzeba poprawić. Ostatnie foto - coś w prawym dolnym rogu. Całkowicie psuje kadr i oko cały czas ucieka w ten róg fotki.
Wdepnąłem w niezłe 4/3...
Ależ to właśnie dla tego umieściłem tutaj te fotki , żebyś się "powymądrzał" !
Swoją opinię znam , wiem co chcę widzieć w tych zdjęciach - dla mnie to fotografia+emocje z nią związane , dla was to tylko fotografia .
dziękuję za sugestię i uwagi , proszę o następne .
PZDR
Saboor
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Nie ma tak źle. 2,3,4 widać że coś pomyślałeś przed naciśnięciem spustu. 2,3 minimalnie za ciemne według mnie, 4 jakby saturacja za mocna. Fontanna troszkę krzywo.
Może 2,3 lepiej by było bez ludzi w kadrze.
pozdr
Ostatnio edytowane przez magnum ; 6.02.09 o 21:12
Obróbka zmasakrowała ostatnie, a wydaje mi się najlepsze z tych wszystkich. W nocnych zaś podoba mi się to, że widać chmury na niebie. Początek obiecujący.
Fontanna najlepsza,sam ją trochę obcykałem,jeszcze C4000...
cyt.SM : 'w nocnych zaś podoba mi się to, że widać chmury na niebie.'
W końcu chyba ktoś posłuchał mojej rady...![]()
Moim zdaniem, akurat na zdjęciu z fontanną, niebo nie wygląda dobrze. Tło jest podzielone- dość wyraźne niebo i całkiem czarne drzewa. Lepiej gdyby tło było jednolite- albo ciemno albo samo niebo.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dzięki Ci Smerfie za słowa pocieszenia - masz rację szczególnie co do ostatniego : starałem się polepszyć udało się spieprzyć
Ale ... podszkolę się i będzie debeściak .... no za jakiś tam czas.
Co do obróbki prosiłbym Cię o wskazówki na PV .
PZDR
Saboor
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Dzięki serdeczne ! To moje piąte zdjęcie na Oleńce i 'z ręki' więc jak tylko zobaczyłem , że wyszło to było tak 'zdziwne'
PZDR
Saboor
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
To nie fontanna krzywo - to ja mam skoliozę
Pewnie , że byłoby lepiej ale tokariew ma mały magazynek 8szt. a Zobacz z czym oni tam stali i ni groma nie dali się przegonić
PZDR
Saboor
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 8.02.09 o 11:53 Powód: Automatyczne scalenie postów