kościół bardzo ciekawy warty odwiedzenia jeszcze raz i powalczenia z lepszym światłem panorama podoba się najbardziej
kościół bardzo ciekawy warty odwiedzenia jeszcze raz i powalczenia z lepszym światłem panorama podoba się najbardziej
W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej....![]()
Poszukał bym trochę ciekawszej perspektywy![]()
Róże takie jakieś bez typowej dla Ciebie obróbki? Aż się zdziwiłam, ze takie proste i zwyczajne![]()
Zrobiłeś zdjęcia z góry- to podstawowy błąd przy foceniu kwiatków... (staraj się je fotografować tak- jak ludzi)
Saboor, fajny kościołek
Strasznie malutki, gdzie dokładnie go znalazleś? Nie mogę się doszukać w wątku![]()
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 23.06.11 o 15:06 Powód: Automatyczne scalenie postów
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Wszystkie, roża2 i róża4 -ewidentnie widać.
http://jak-robic-zdjecia.blogspot.co...a-kwiatow.html
Dzięki
Może kiedyś wpadnę kręcąc się w okolicach domu![]()
Iszi. Cztery sprawy:
- Bardzo lubię jak Zaglądasz do moich wątków, ale nie podobają mi się autorytatywne wypowiedzi.
- Link który mi Byłeś łaskaw podesłać prowadzi do strasznie zmarnowanej fotografii, Popatrz: głębia ostrości zła(nie obejmuje kwiatu), nie mam pojęcia co fotograf miał na do przekazania, bo na pewno nie piękno rośliny(tego kwiatka w ogóle nie widać, ginie w tle) .
- Róże fotografowałem tak, żeby było widać ich piękno i potencjał, ni każdy kwiatek można "robić am-face" czasem trzeba kompromisu. Po dopieszczeniu jak znikną przeszkadzacze będą pięknie się prezentować. Widzę wady kadru np. "obcięty" liść itp.
- Wydaje mi się, że nie zawsze należy się sztywno trzymać reguł, tak jak przy kanapce Ortona. Raz można jej użyć innym razem psuje całą kompozycję.
No ale się rozpisałem! Nie mniej serdecznie zapraszam Cię "Wielki Szczególarzu", do wizyt w moich progach.
Pozdrawiam
rozpisany
Ja
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Po pierwsze moje wypowiedzi nie są autorytatywne (....bądź są dlatego, że nie zachwycam się każdym zdjęciem??).
Po drugie- chciałem pomóc. Poświęciłem część swojego czasu, a Ty zamiast wziąć do siebie uwagi (tak jak ja to robię, robiłem i będę robił- zajrzyj do mojego wątku- też dostawałem negatywne komentarze, porady w stylu "autorytatywnym" ale nigdy się o to nie obruszałem bo wiedziałem, że to się tyczy moich fotografii a nie mnie- to samo dotyczy Ciebie- ja piszę o zdjęciach o technice , nie o Tobie) się pogniewałeś
Link, który Ci dałem nie prowadzi do zmarnowanej fotografii. Zresztą tam są tylko przykłady. Głównie chodzi o zasady
Oczywiście, że nie trzeba trzymać się reguł- ale to jest dział dla początkujących więc raczej każdy powinien zacząć od tego......
"" Po dopieszczeniu jak znikną przeszkadzacze będą pięknie się prezentować. Widzę wady kadru np. "obcięty" liść itp ""
........faktycznie- po co ja komentuje
Ostatnio edytowane przez iszi ; 23.06.11 o 16:38