Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 108

Wątek: defloracja olka - moje pierwsze street'y

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Za dużo samochodu w samochodzie - dałbym krok do tyłu, czy co - teraz samochód 'zawala' cały kadr - ja wiem, że to motyw główny, ale przy jego ciężkości, to przytłacza. Sama obróbka, jak to hdr - nie znam wytycznych, którymi należy się kierować oceniając takie przerobienie zdjęcia

| OlyJedi
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    witam ponownie !
    Oczywiscie dziekuje wszystkim za odwiedziny i komentarze - skode juz zostawmy i tak spalona.
    Odpowiem tylko ze taka ciemna i niekolorowa bo warunki na zewnatrz byly mega zle wiec wpadl mi do glowy hdr i robilam serie zdjec bez statywu :/
    salvadhor - no to masz ci los moje kolejne zdjecie i znow zawalilam kadr - tym razem celowo swiadomie i z premedytacja
    prosze o ocene uwagi opinie krytyke
    dzieki i pozdrawiam
    szara

11.

ps.
    gdybym miala photoshopa i umiala go uzywac pozbyla bym sie bialej plamy na srodku kadru (kamienica) i poprawila przednia czesc tylniego kola - tu z kolei wtracila sie ciemna plama :/

| OlyJedi Awatar MeWash
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Świetnie wyszukujesz kadry. W sumie nie ma się do czego przyczepić. Sam jestem ciekawy skąd te zaciemnienia i rozjaśnienia... Padający śnieg? Coś na obiektywie?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    MeWash - dzieki za mila opinie
    w temacie wyszukiwania kadrow - coz nie mam kompletnie czasu na robienie zdjec wiec jak mam okazje wyjsc na zewnatrz i wziazc aparat to 'wale' co sie da hihihihihi
    rower nie daje mi spokoju moze teraz lepiej ?

12.

diabolique
    Gość
    Ot, rower. I co z tego wynika?

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    szara -
    Na nic zdał by się tu szop.

Jak rozumiem,chciałaś tu pokazac jakiś nastrój - rower retro (niby),stare podwórko,padający śnieg itp.
    Niestety,nastroju tu bardzo mało a dużo bałaganu : tło (za mała jeszcze GO ),na wskroś noweczesny kozioł na rowery i zabezpieczenie roweru,nie wywołują nastroju nostalgii.

Tak więc biała plama na kamienicy i przednia częśc tylnego koła to nie problem,żaden.
    Pokazałaś tu jednak coś na co zwracam uwagę - umiesz widziec wrażliwie i jeśli podszlifujesz troszkę technikę - będziesz na dobrej drodze.

Lubię zaglądac do Twojego wątku bo wiem,że nie zobaczę tu zdjęc,których jutro nie będę pamiętał.
    Czekam na dalsze.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    diabolique, e-510, dzieki za uwagi i opinie
    wyjasnie tylko ze nie staram sie budowac nastroju (za cienka na to jestem) bardziej staram sie wyszukiwac kadry i probowac technicznie szlifowac jesli chodzi o zdjecia
    raz jeszcze dziekuje za odwiedziny

diabolique
    Gość
    Pierwsze dwa były fajne. Resztę odbieram jako budowanie czegoś na siłę.
    To się rzadko kiedy udaje.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Ot, rower. I co z tego wynika?
    potrafisz muszę przyznać zniechęcić merytoryczną i rzeczową krytyką do korzystania z forum ... (napewno z działu dla początkujących)

dziękuje w szczególności e-510, wiejo, mewash, salvadhor za rzeczowe uwagi i opinie które jak widzę nie tylko w moim wątku napewno pomagają
    początkującym
    miłej nocy
    szara

drobne ps.:
    przed napisaniem tego posta dokładnie przeczytałam przyklejony pt.:
    Zdjęcia początkującego - po co ten dział ?
    jak byk stoi tam m.in.:
    1. Właśnie po to powstał ten dział, aby wskazać takim użytkownikom, co robią dobrze, a co robią źle, albo sensowna krytyka, albo sensowna pochwała.
    2. Dział będzie ściśle moderowany, pozostawiane będą tylko wpisy, które są pomocne dla autora
    oraz autorstwa Mysikrólik :
    Przypominam, by nie było zażaleń. To nie miejsce do bezsensownych nabijania postów
    stad pozwole sobie zadać pytanie jak się mają do tego posty jak ten zacytowany choćby na początku mego postu ?
    krytykę znoszę dobrze zresztą sama o to wyraźnie prosze - posty jednak imć waćpana diabolique (nie tylko w moim wątku) są wątpliwe
    (no chyba że mając tysiąc na liczniku można ...)
    pzdr serdecznie
    szara
    Ostatnio edytowane przez szara ; 27.02.09 o 02:36

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Pierwsze dwa były fajne. Resztę odbieram jako budowanie czegoś na siłę.
    To się rzadko kiedy udaje.
    Ten post jest też mój.
    Ale zrozumiałem.
    Pozdrawiam i życzę sukcesów.

PS. Szkoda, że nie zechciałaś odpowiedzieć na moje (cytowane przez ciebie) pytanie, byłby przyczynek do dalszej dyskusji i wskazania ew. błędów. Skrytykować nie wiedząc o co chodziło autorowi potrafi każdy; zapytać, co miał na myśli - tylko ten zaciekawiony.
    Fajnie tylko czekać na łopatologiczną instrukcję: "co i jak poprawić". Ale już zbudować opowieść wokół tego co się pstryknęło, to się nie chce...
    Ostatnio edytowane przez diabolique ; 27.02.09 o 07:17