...i matryca była słowem. A słowo było gdybaniem na oc.pl
Jak ja kocham takie wątki. Już trzy razy się tu uśmiałem.
Na razie faza I - radosne oczekiwanie, pełne uniesień i religijnych odlotów. Później pierwsi, niewyćwiczeni w cnocie cierpliwości będą wymiękać i zaczną się zwątpienia oraz nieliczne odejścia do obozów innowierców, potępiane przez resztę wierzących. I posty o wyższosci X nad Y utwierdzające odchodzącego o słuszności swej decyzji. Później będzie radosne i jakże nerwowe liczenie godzin i minut do prezentacji. Litry alkoholu i kartony papierosów zostaną spożyte przez wyczekujących forumowiczów. Później będzie puszka. I czekanie na sample. Wychwalanie zmyślnej konstrukcji, wodoszczelności, wizjera. Biadolenie nad niewygodnym gripem albo trzema rolkami miast pięciu. Później będą sample - a u nas narzekanie, że szumi, że nie dogonimy C/N, że znów to samo i uspokajające wypowiedzi wyjadaczy - 'czekajcie na rawy - to tylko jpegi' - i znów czekanie, i znów skołatane nerwy, bezsenne noce, kartony spalanych w napięciu papierosów. I w końcu rawy. I w końcu pierwszy e-x na forum, kupiony za grube ojro albo dolary czy inne jeny. I znów 'ee.. ja poczekam na promocje i kupię go za rok'. Po drodze ze dwie albo trzy wojenki systemowe, porownania szkieł i coraz modniejsze ostatnio 'ff vs 4/3'. I zawracanie tyłka Wacławowi Wantuchowi i pokazywanie, że Olkiem tez można i wychwalanie się GO albo iso25600 innowierców, którzy odeszli przed pma.
Jak ja to kocham. A najfajniejsze, że niektórzy biorą to wszystko na serio
A może by tak zrobić takie kompendium? Zebrać najfajniejsze posty i zrobić wątki:
- 'czego chcę w e-systemie'
- 'magiczny fulfrejm vs 4/3'
- 'jakich jasnych stałek mi brakuje'
- 'o tym jak odszedłem do N/C/S i jak mi teraz dobrze'
To zaoszczędzi sporo czasu wszystkim forumowiczom. Wszystkie informacje podane w jednym miejscu, w estetyczny sposób, na końcu każdej wypowiedzi możnaby umieścić jedno zdjęcie willowa.
pozdrawiam
Przemek
Oczywiście moja wypowiedź nie miała nikogo urazić - ot, spojrzenie z przymrużeniem oka na pewien powtarzający się cyklicznie schemat