-
- Siła reputacji
- 0
Olympus Sp 320
Witam wszystkich
Mam problem ze swoim kompaktem Olympus SP-320. Od początku użytkowania ten aparat jest pożeraczem energii. Nawet najlepsze i firmowe akumulatory i baterie starczają na 15-20 zdjęć. Gorsze baterie od razu kwitowane są powidaomieniem battery low lub czymś podobnym.
Człowiek z serwisu Olympus polecił mi akumulatory CRV3.
Mam dwa pytania
1. jakiej firmy amkumulatory byście polecili (polecany przez sewis Hahnel jest chyba niedostępny na rynku)
2. czy zmiana orpogramowania aparatu w czymś mogłaby pomóc - ską coś do SP 320 można ściągnąć
Z góry dzięki
-
- Siła reputacji
- 0
To ja na początek podeślę linka:
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=10401
Dodam, że od czasu napisania przeze mnie ostatniego posta w tamtym wątku pobawiłem się trochę SP-310 i jednak upgrade oprogramowania chyba pomógł. Aparat wyłącza się po obniżeniu się napięcia poniżej 1.2V - 1.19V
Podobno SP-320 miał nie potrzebować zmiany oprogramowania...
Ja używam różnych akumulatorków....
lepszych... Duracell 2650 mAh
i gorszych... VIGOR 2900 (!) mAh
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów