Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Parowozownia

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Parowozownia

Nie bacząc na niebezpieczeństwa ( http://www.forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=2172 ) przygotowałem mały zestaw zdjęć wykonanych na terenach PKP.
    Zapraszam do galerii: http://republika.pl/galeria_wrocek

PS. Kolorystyka zdjęć jest zamierzona.

Awatar chivas
    Mieszka w
    Trojmiasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Czyzby to byla Jaworzyna Slaska?
    chivas
    C3040Z + SM 2x64MB,32MB,16MB + tulejka52mm + UV+Polar+FD + Macro + 0,48xWild Lens + Velbon DX-888 + mini statyw + Remote Control + dekielek(i)
    Live well,laugh often,love much

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Trafione

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Swietne miejsce gdzie tylko i wylacznie pasuje B/W ewentualnie poprobowalbym troszke sepii, ale pewnie Wrocek probowales juz jak to wyjdzie. Szkoda ze jakies 1,5 roku temu nie mialem cyfraka bo bylem w FABLOKU - Fabryka lokomotyw. Tam dopiero byl piekny sprzet oraz chyba jedyny w kraju mlot do kucia kol do parowozow.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    @vodnik:
    Zastanawiałem się nad B/W, ale postanowiłem zmniejszyć tylko mocno nasycenie kolorów.
    Efekt nie jest dokładnie taki jak chciałem, ale pogoda była nie najlepsza i jakość "materiałów źródłowych" też nie zawsze była dobra.

Spróbuję jeszcze trochę innej obróbki zdjęć i przedstawię wyniki.

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Wrocek, czekałem na ten moment aż się doczekałem. Jest galeria zdjęć wrocka Pięknie się to ogląda, wszystko co ważne jest przekazane. Zdjęcia robią wrażenie. Każde przekazuje specyficzny klimat tego miejsce. Po prostu 5+.
    Zdjęcie 'Tory'. Próbowałem uzyskać wcześniej podobny efekt ale mi nie wyszło, gratuluję.
    No i napis 'Nie ciąć zabytek' po prostu mnie zbił z nóg. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać
    Jestem pod wrażeniem, oby tak dalej!

PS. Chyba trzeba coraz bardziej uważać: http://info.onet.pl/969736,11,item.html Już myślałem że to wrocka zaaresztowali
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez No-shadow Kick
    Chyba trzeba coraz bardziej uważać: http://info.onet.pl/969736,11,item.html Już myślałem że to wrocka zaaresztowali
    Miałem jeszcze w planach wrocławski Dworzec Główny, ale w tej sytuacji chyba przerzucę się na kwiatki i robaczki .

Awatar Arram
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Całą serię obejrzałem z przyjemnością. Może coś więcej?
    Olympus 720UZ, UV, POLAR, RAYNOX M-250
    Zapraszam do galerii: http://photo.raczki.net

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    @Arram:
    Za dużo zdjęć na jeden temat będzie nudne. Ale może dodam jeszcze kilka zdjęć w układzie pionowym, które usunąłem ze względu na "kompozycję" galerii.
    Poza tym postaram się zebrać swoje zdjęcia publikowane na tym forum i w innych serwisach. Muszę tylko znaleźć lepszy serwer, bo te reklamy bardzo przeszkadzają.

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Przedstawiam kolejne zdjęcie z parowozowni. Tym razem opracowane w dwóch wersjach. Moim zdaniem w tym wypadku lepsza jest wersja kolorowa, ale proszę o Wasze opinie.

Niestety ze względu na wymagany na forum format, zdjęcia tracą sporo na jakości.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów