Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Kasia Kowalska ;)

Mieszka w
    Szczecinek, Poland
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Kasia Kowalska ;)

Witam

Ostatnio wspominałem ze wybieram sie na wazny dla mnie koncert, Kasi slucham od ok. 13 lat i dopiero mialem pierwszy raz okazje byc na jej koncercie, dlatego sie przygotowywalem maksymalnie aby byc gotowym na wszelkie scenariusze - FL-50 w kieszeni, ZD 50mm f/2 pod scena, troche 70-300 w polowie widowni, grip z 2 bateriami zeby nie padly, 4 karty w kieszeni, fotki w rawach (co sie okazalo ze potem mnie uratowało)... a jak sie porusza na wozku po kinie ktore ma mase schodów ze świadomością ze zjechać po nich to nie problem, gorzej z wjechaniem (czyli mialem jedną szanse zrobic zdjęcia od ostatniego rzędu przez środek odległości, po samiutką scene - cofnąc sie nie mogłem, bo bym nie wjechał po schodach pod górke ale zrobiłem kilka fot ZD 70-300 z ostatniego rzędu i stwierdziłem, że tak się nie da pracowac i zjechałem odrazu na sam dół i robiłem ZD 50mm f/2 - efekt możecie zobaczyć tutaj - co o nich sądzicie?

http://foto.yapis.net/zdjecia.php?ka...m=kowalska2009

Pozdrawiam,

Pieciek

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Szczerze ?? Mi sie podoba tylko jedno zdjęcie ... to w b/w ...
    Czadowe

Skromnie bo na koncertach sie nie znam

Pozdrawiam.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    zgodze sie z j.graph'em... latwo nie miales...
    zapytam z ciekawosci: nawet na koniec koncertu nie zapalily sie na chwile swiatla na calej scenie i widowni?
    monotonnie dosyc...
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

rocco
    Gość
    Trudne bardzo warunki, ciemno.
    Fotka w BW wygląda najlepiej, może dałoby się jeszcze kilka przekonwertować? Na takich mniej przeszkadza szum niż w kolorze.
    PS
    Lubię Kasię, fajnie się ogląda te fotki
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 1.02.09 o 11:20

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Szkoda, że nie ma exifów.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Szczecinek, Poland
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Szkoda, że nie ma exifów.

Właśnie nie ma exifów bo wszystkie fotki były z rawów wywołane a potem w PS wystrzanie, odszumianie itd... i exify poszły - ale exify wyglądały mniej wiecej tak - iso200 lub 1600 (ze skrajnosci w skrajnosc ), f2 i 50mm ogniskowa, czas 1/15, 1/25sek

_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    zapytam z ciekawosci: nawet na koniec koncertu nie zapalily sie na chwile swiatla na calej scenie i widowni?
    monotonnie dosyc...
    No moje pole popisu to tylko szerokość sceny, z lewej strony było troche wiecej światła, ale z kolei miedzy mną a kasią stały statywy z mikrofonami, wiec co z tego jak zdjecie technicznie dobre by było, ale na głównym planie statyw... a oczy mam tak na wysokości mniej wiecej stojącej osoby klatki piersiowej, jak bym stał to moze bym sie wyciągnął zeby nie chwycić statywów, no ale coż, trzeba wykorzystywac to co sie udaje ... światła sie paliły na początku imprezy jak stałem jeszcze na samym końcu i próbowałem coś 70-300 zdziałać, ale kaśka tak latała, że przy f4,5 nic z tego nie wyszło a potem już raczej punktowe, a w ogóle nasz miejscowy oświetleniowiec chyba nie za bardzo zna sie na rzeczy bo lepiej było widac zespół niz ją :/ stała przed światłami...

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    monotonnie dosyc...
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Trudne bardzo warunki, ciemno.
    Fotka w BW wygląda najlepiej, może dałoby się jeszcze kilka przekonwertować? Na takich mniej przeszkadza szum niż w kolorze.
    PS
    Lubię Kasię, fajnie się ogląda te fotki
    Właśnie sie zastanawiam czy nie zmienić wszystkich na BW, bo tak teraz stwierdziłem, że jedno BW wsród 22ch troche dziwnie wygląda...

Cytat Zamieszczone przez J.Graph Zobacz posta
    Szczerze ?? Mi sie podoba tylko jedno zdjęcie ... to w b/w ...
    Czadowe

Skromnie bo na koncertach sie nie znam

Pozdrawiam.

Szczerze J.Graph, to mi też, patrząc obiektywnie po przespaniu sie z ta galeria ale przerobić na BW to chwila moment

Ostatnio edytowane przez Pieciek ; 1.02.09 o 16:56 Powód: Automatyczne scalenie postów

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pieciek Zobacz posta
    iso200 lub 1600 (ze skrajnosci w skrajnosc ), f2 i 50mm ogniskowa, czas 1/15, 1/25sek
    OK, widzę, że żyłowałeś jak mogłeś, warunki faktycznie bardzo ciężkie...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar icelander
    Mieszka w
    Krakuf
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    a ja miałem okazję spędzać sylwestra z panią KK. Miała występ na Rynku Gł, my imprezowaliśmy w Sukiennicach - w biurze w podziemiu. Nagle kelner przychodzi i mówi, że na korytarzu jakaś kobieta z dzieckiem siedzi w niewygodnym miejscu. Okazało się że to Kasia Kowalska z małym Ignacym (5m-cy). Więc zaprosiliśmy i sylwestrowaliśmy w towarzystwie jej i jej rodziny. B sympatyczna osoba. A olek? został w domu...
    Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pieciek Zobacz posta

ale zrobiłem kilka fot ZD 70-300 z ostatniego rzędu i stwierdziłem, że tak się nie da pracowac i zjechałem odrazu na sam dół i robiłem ZD 50mm f/2 - efekt możecie zobaczyć tutaj - co o nich sądzicie?
    Mi sie na koncercie ZD 70-300 nie sprawdzilo.

Za ciemne i za wolne.
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Mieszka w
    Szczecinek, Poland
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Mi sie na koncercie ZD 70-300 nie sprawdzilo.

Za ciemne i za wolne.

Mi sie sprawdziło w jednym przypadku na 660 http://foto.yapis.net/zdjecie.php?ka...ska2009&id=484 <- tutaj

Reszta to 50ka f2, nie chciałem ryzykować chociaż w sumie miałem 4 karty w kieszeni "na zapas". A co do Kasi jako osoby - też mnie ujeła swoja "normalnością" a nie byciem gwiazdą... normalna zwyczajna kobieta... bardzo dobrze mi sie z nią rozmawiało może coś z tej mojej twórczości trafi na jej strone www - jak już trafi to się pochwalę - bo jak by nie było dla mnie to jakiś sukces...