Niektóre zdjęcia nawet fajne![]()
Niektóre zdjęcia nawet fajne![]()
Jak chcesz uniknąć stroboskopu to ręczna ostrość - iso powyżej 800, przyslona na f11 i hiperfokalna
Czas też na manual (ustawiasz po kilku fotach na jakiś rozsądny, albo sam do każdej oddzielnie zależnie od potrzeby).
Sterujesz tylko jasnością błysku.
W razie potrzeby latarka i AF. Jak chcemy małe GO i w ciemności nam ostrzenie nie wychodzi.
Metoda troche ograniczająca (polecam tylko w ramach zabawy potestować, a jak się spodoba to wtedy moża tak focić) ale stroboskopu nie ma, i foty są robione znatychmiast po wciśnięciu spustu. Tracimy tylko małą głębie i ryzykujemy niedoświetlenie/prześwietlenie pierwszego planu.
Tak się bawiłem jeden raz. Potem nie było okazji. Jestem amator i to co powiem nie musi być najlepszym rozwiązaniem.
Fujifilm X10
OK Dzemski, ale czy wyszło by ci takie fajne jakby to był dynamiczny koncert rockowy? Na twoich fotach facet gra na klawiszach w jednej pozycji, a przynajmniej takie wrażenie sprawia. Można więc pokusić się o próby łapania ostrych zdjęć. Sam polecam fotki koncertów bez flasha bo efekty fajne ale.... nie zawsze jest tyle światła.
A co do zdjęć spogi to niektóre całkiem do rzeczy zrobiłeś.
mente et malleo
Dziękować
Jestem zadowolony, że komuś się część podoba.
Miałbym prośbę: Czy możecie wymienić te najciekawsze ? Będzie to dla mnie dobra lekcja na przyszłość.
Z góry wielkie dzięki.
Pozdrawiam.
WojtekT.
www.galeria.stalowcy.com --> Wojtka T. fotoreportaże z meczów Stali Poniatowa I nie tylko !!!
28, 30, 55, 102:d
Gundi Ty oszuście nie wygrałbyś w toto lotka hehe
Proszę Was na prawdę o pomoc w wybraniu tych ciekawszych zdjęć.
One mają swoje numerki
Pozdrawiam
www.galeria.stalowcy.com --> Wojtka T. fotoreportaże z meczów Stali Poniatowa I nie tylko !!!
No, ale wybralem Ci te które zwróciły moją uwagę... Za dużo jest powtarzających się ujęć jedno po drugim (serie)
Aha w taki sposób liczyłeś
A to przepraszam
Myślałem, że piszesz numery [nazwy zdjęć]
Ok wielkie dzięki.
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com