Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Lightroom 2 i Photoshop CS4 na systemie 64-bit

| OlyJedi Awatar Sagarmatha
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Lightroom 2 i Photoshop CS4 na systemie 64-bit

Witam
    Czy Lightroom 2 i Photoshop CS4 będą działać szybciej na Viscie 64bit niż na XP?
    Mój informatyk namawia mnie na zmianę mojego starego dobrego XP na Vistę 64bit. Nie wiem czy mu na to pozwolić.
    Znalazłem, że powinny chodzić, ale czy ktoś ma jakieś doświadczenia praktyczne. Szybciej chodzą oba te programy pod 64 bitami?
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Sagarmatha ; 30.01.09 o 17:20 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Będą działać na pewno, a czy szybciej nie wiem....
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    ja bym wchodzil w to
    na pewno ps i lightroom jest w wersji 64 bit - juz z teori szybciej obrabia (chyba ze kod jest lipny i udawany
    no i dorzucasz 200-300 zl do 8 gb ramu i chulasz na calego
    Na pewno warto, czy szybciej... ja w pracy uzywam 64 bity.. nie wiem czy szybciej... to tylko testy powiedza, dziala jak nalezy, tak powiem.
    I'm so happy with my new black body.
    Fotografia reklamowa, eventy, konferencje, Warszawa - http://www.fantasmatic.pl/

| OlyJedi Awatar Zybi_S
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam

Cytat Zamieszczone przez Sagarmatha Zobacz posta
    Witam
    Czy Lightroom 2 i Photoshop CS4 będą działać szybciej na Viscie 64bit niż na XP?
    Mój informatyk namawia mnie na zmianę mojego starego dobrego XP na Vistę 64bit. Nie wiem czy mu na to pozwolić.
    Znalazłem, że powinny chodzić, ale czy ktoś ma jakieś doświadczenia praktyczne. Szybciej chodzą oba te programy pod 64 bitami?
    Pozdrawiam
    1. Co do szybkości, to nie sprawdzałem, teoretycznie powinny chodzić szybciej. Na pewno chodzą bez problematycznie.
    2. Czy warto zmienić XP na Vistę x64 ???
    O ile możesz poczekać z rok - półtora - to NIE WARTO. Microsoft bardzo mocno przykłada się do następcy Visty - WINDOWS 7. Już obecne wersje beta (Windows 7) są naprawdę na poziomie.
    Według wielu testujących (moim zdaniem też) są sprawniejsze od VISTY. Mam wersję beta build 7000 x64 ULTIMATE (tą co oficjalnie Microsoft udostępnił darmowo). Stosuję jako system główny (Vista jeszcze jest na wszelki wypadek). Już w obecnej wersji (wczesna beta) jest praktycznie w pełni funkcjonalnym systemem.

Pozdrawiam

GoOrange
    Gość
    Albo jak nie możesz czekać aż tyle to obserwować rynek. Będzie taki moment kiedy każdy kupujący określoną wersję Visty będzie mógł na określonych zasadach ubiegać się o określoną wersję siódemki.

| OlyJedi Awatar Largo
    Mieszka w
    Słupca
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja miałem Vistę Ulitimate 64 bit i chodziła super Zero zawieszek i na bank szybciej niż XP. Przypuszczam, że CS4 jest przystosowany do działania na szybszych sprzętach.
    Mimo wszystko jeśli masz teraz płacić za nowa Vistę to poczekaj na W7, bo ten system ma żreć mniej pamięci i być jeszcze bardziej stabilny. Ja bym się wstrzymał, bo szkoda kasy.
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło...
    www.adamkrol.com

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Na system 64 bitowy jest specjalna edycja CS4. Działa znakomicie, pamiętać tylko należy, że sporo plugin-ów musi być wymieniona na wersje 64 bitowe.
    [popularny odszumiacz "Neat Image" fe]