dorzucę ostatnie jak na razie w tym wątku zdjątko tym razem z Oldham
pozdro
dorzucę ostatnie jak na razie w tym wątku zdjątko tym razem z Oldham
pozdro
nikt nie odpisuje, ale uparcie mam zamiar wrzucać swoje fotki.
Oto kilka z dzisiaj.
"Kosciol" bardzo ładne, dobrze naświetlone. Minimalnie brak symetrii- brakuje pół centymetra z prawej strony. Może obiektyw minimalnie w prawo, albo obciąć 0,5 cm z lewej?"Widoczek"- kadr mi się podoba, bardzo ładne niebo ale, MZ, "przeniebieszczone".
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
dziękuję helmuth za opinie. W kościele myślałem, że stoję na środku- patrzyłem na płytki na podłodze. Zdjęcie jest bez doświetlania przy iso 400. W widoczku faktycznie może zbyt duży kontrast wrzuciłem. postaram się nie przesadzać z tym kontrastem nastepnym razem
dorzucam jeszcze kilka zdjęć z wczoraj.
proszę o opinie.
pozdrawiam serdecznie![]()
Witam,
Pierwsza uwaga - numeruj fotki - będzie łatwiej się odnieść...
Kolejna fotka kościoła (ołtarz) i MSZ ten sam błąd co poprzednio (pisał już o tym helmuth ) - zdecydowanie lepiej prezentowałoby się symetrycznie, teraz niestety jest więcej po lewej niż po prawej, poza tym fotka sympatyczna,
Ostatnia fotka - szkoda obciętego pnia drzewa,
No i nie jestem pewien czy Ci się nie oberwie za kłopotka...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez K_Puchatek ; 2.03.09 o 16:51
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
K_Puchatek - dziekuje za komentarz.
Faktycznie jest troche niesymetrycznie. Moze jak przytne z lewej to sie wyrowna.
Co do klopotkato jeszcze nie wiem
zobaczymy co bedzie jak wroce z pracy
![]()
stare koscioly zawsze mialy klimat-ten tez ma. pierwszy chyba bardziej interesujacy ze wzgledu na gre swiatla. w drugim widac lekkie zamieszanie i chyba brakuje punktu, ktory by przykul uwage na dluzej. klopotek przerysowany, ale przyjemny![]()
smialo mozesz focic stare i piekne budownictwo z twojej okolicy-gwarantuje, ze znajdziesz wielu sympatykow tej kategorii na forum![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Co do kościoła to nie mogę się niestety dopatrzeć żadnego ostrego elementu![]()
Dużo chęci mało czasu
mój wątek: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15619
dziękuję za komentarze, faktycznie gdy spojrzę teraz na te zdjęcia to Wasze uwagi rzucają się w oczy. Muszę baczniejszą uwagę przywiązywać do szczegółów.
Co do kościółków to może kaczy masz rację- mają klimat i chyba są wdzięcznym tematem.
Przemoa, wiesz że dopiero po Waszych uwagach uświadomiłem sobie, że faktycznie z ostrością blado no i gdzie jest jakiś punkt zaczepienie??
jak coś wypłodzę to wrzucę.
pozdrawiam
Jednoznacznie podobają mi się dwie fotki, "widoczek", z kontrastującymi z pięknie oświetloną trawą ciemnymi chmurami i pogrążony w cieniu żydowski cmentarz.
Kościoły i wnętrza bardzo lubię i czasem fotografuję więc czekam na następne takie fotki.
Na tych pierwszych brakuje mi trochę ostrości i całkiem symetrii.
Druga fotka z kościoła jest też krzywo. Jeśli nie masz możliwości dokładnego wypoziomowania apartu to przy obróbce wyświetl sobie siatkę i do niej wyprostuj.
Ostatnio edytowane przez rocco ; 3.03.09 o 08:01