Mnie taka obróbka, w większości przypadków nie leży. Tu jednak pozwoliła ukryć retusz i wydobyć z fotki zakonnika zostawiając w tle tylko drzewa. Dodatkowo inny kadr, wycięcie niiepotrzebnych detali i teraz jest znacznie lepiejGdyby jeszcze widać było twarz zakonnika
Na miniaturce, wydawało mi się, że to wędkarz w czasie deszczu
![]()
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 29.01.09 o 12:19
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
OK,dośc dyskusji nad wylanym mlekiem !
Teraz bierz body i rób foty.Obrób je ładnie,wybierz najlepszą Twoim zdaniem(patrz jednak na nią jak robioną przez kogoś innego )i wrzucaj do wątku.Pamiętaj tylko,że nasz czas jest bardzo cenny.
Ps.Nie rób zdjęcia ludziom,kiedy czujesz,że coś im zabierasz !
właśnie przeglądałem moje fotki i chyba dam sobie na wstrzymanie
zdjęcia chyba dorzucę jak faktycznie coś zrobie nowego i będę pewny że to się nadaje do pokazania.
gratuluje
wlasnie nauczyles sie najwazniejszej zasady, ktora pomoze ci przebrnac przez trudny poczatek przygody zwanej fotografią.
a zasada ta nazywa sie-cierpliwosc.
nie masz nic do pokazania-poczekaj, czas na pewno ci sprzyja-ze wzgledu na nauke i na mozliwosc sfotografowania czegos ciekawego.
nie masz obowiazku wrzucac nawet jednego zdjecia dziennie. jak bedziesz mial dobre chociaz jedno tygodniowo, to bedzie niezly wynik.
pzdr
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
PS
teraz kolej na nastepny krok, ale jaki, to sie dowiesz, jak go zaliczysz![]()
Ostatnio edytowane przez k@czy ; 30.01.09 o 03:26 Powód: Automatyczne scalenie postów
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
aikidudi,dzięki za zrozumienie mej "porady",teraz większość postów o tym mówi,ale czemu dostałem czerwoną kartę za post?,dziwny jest ten świat OC.
![]()
Chciałbym Wam pokazać kilka fotek z seminariów sztuk walki.
Interesuje mnie sposób kadrowania ponieważ nie jestem pewien czy dobrze to robię. Liczę też na wskazówki w stylu co poprawić itd. Wrzucę 2 fotki teraz i jeśli będziecie chcieli zobaczyć więcej to chętnie wrzucę.
Ostatnio edytowane przez aikidudi ; 23.02.09 o 18:55
a masz takie, gdzie sie cos dzieje? jakas walka moze, jakis ruch widac? te to tak sobie raczej...
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
już szukam i coś wrzucęna razie 5
poszukam fotek jeszcze z innego seminarium.
Tak nawiasem mówiąc to jest to tylko seminarium szkoleniowe więc ciężko będzie z walkami szczególnie w tej sztuce walki. Raczej coś w rodzaju pokazu, którego niestety nie było. Zazwyczaj jest szkolenie i wprowadzanie nowych technik i utrwalanie ich.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez aikidudi ; 23.02.09 o 19:57