Strona 4 z 24 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 235

Wątek: Pstryki Aikidudiego

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wadowice/manchester
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez e-510 Zobacz posta
    Ja myślę,że autor wątku,odpowiadając na posta krys staw'a,pisał do wszystkich wypowiadających się przed nim.
    nie jest to prawda co piszesz. Odpowiedziałem tylko na ten post w taki sposób ponieważ dla mnie miał on najbardziej negatywne zabarwienie. Proszę nie doszukiwać się czegoś czego nie ma.

pozdrawiam

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Przypatrz sie dokladnie Swojemu zdjeciu Pawia.Zobacz na kolor trawy na dole.Postaraj sie krzywymi doprowadzic do tego,zeby trawa miala nasycenie i kolor trawy.Na teraz jest w niej za duzo swiatla i zoltego koloru,wchodzi w taki kolor bardzo mlodej zieleni-mlody szczypiorkowy.Paw to niewdzieczny temat-zawsze wychodzi za pstrokaty-ale zobacz czy nie uratujesz fotki.
    Moze w tym kierunku?

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lucca Zobacz posta
    Przypatrz sie dokladnie Swojemu zdjeciu Pawia.Zobacz na kolor trawy na dole.Postaraj sie krzywymi doprowadzic do tego,zeby trawa miala nasycenie i kolor trawy.Na teraz jest w niej za duzo swiatla i zoltego koloru,wchodzi w taki kolor bardzo mlodej zieleni-mlody szczypiorkowy.Paw to niewdzieczny temat-zawsze wychodzi za pstrokaty-ale zobacz czy nie uratujesz fotki.
    Moze w tym kierunku?
    łooł,lucca - jestem w szoku ! Dobry jesteś !

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Ten paw lucca jest przepyszny.
    Pozdrówka.

krys staw
    Gość
    aikidudi,czuję że nie zrozumiałeś mych intencji(przepraszam za niejasne opisanie tych nieszczęsnych"300 fotek")chodziło mi przedewszystkim o to abyś te "300 fotek" zrobił wykorzystując wszystkie możliwości Twego body,póżniej porównać na komputerze,mając wszystkie dane obok zdjęcja.Jestem także początkującym na tym forum,nie zamieszczam zdjęć,gdyż podobnych jest wiele,więc myślę sobie po co powielać tematy.Co do akwarium,nie opisałeś rośliny,może to unikat,trudny w hodowli,a znający akwarystykę doceniłby to zdjęcie i napisałby-super!Kończąc, nie miałem zamiaru Cię urazić,ale uczulić że entuzjazm,spontaniczność zachowj dla dalszego poznawania swego body, a wrzucanie na forum wszystkiego co Ci się podoba nie jest dobrym rozwiązaniem.Pozdro,bez urazy.

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez krys staw Zobacz posta
    aikidudi,czuję że nie zrozumiałeś mych intencji(przepraszam za niejasne opisanie tych nieszczęsnych"300 fotek")chodziło mi przedewszystkim o to abyś te "300 fotek" zrobił wykorzystując wszystkie możliwości Twego body,póżniej porównać na komputerze,mając wszystkie dane obok zdjęcja.Jestem także początkującym na tym forum,nie zamieszczam zdjęć,gdyż podobnych jest wiele,więc myślę sobie po co powielać tematy.Co do akwarium,nie opisałeś rośliny,może to unikat,trudny w hodowli,a znający akwarystykę doceniłby to zdjęcie i napisałby-super!Kończąc, nie miałem zamiaru Cię urazić,ale uczulić że entuzjazm,spontaniczność zachowj dla dalszego poznawania swego body, a wrzucanie na forum wszystkiego co Ci się podoba nie jest dobrym rozwiązaniem.Pozdro,bez urazy.
    Dobra rada.Musisz poznac swoje body !

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wadowice/manchester
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lucca Zobacz posta
    Moze w tym kierunku?
    właśnie próbowałem pozmieniać to i owo, ale nie wiem czy efekt jest zadowalający. Sami oceńcie.

co do poznania body to faktycznie wielu rzeczy nie wiem. Często próbuje ustawień manualnych. Bardzo rzadko korzystam z automatu lub półautomatu.Z jednej strony chciałbym umieć biegle posługiwać się sprzętem z drugiej strony zdaje sobie sprawę z moich braków. W sumie nie od razu Kraków zbudowano

Krys staw - w porządku. Faktycznie wrzucanie tylu fotek na forum mija się z celem. Dlatego też teraz chcę zakończyć temat pawia
    Na przyszłość mam nadzieje uniknąć błędów, które popełniłem na samym wejściu.

pozdrawiam serdecznie
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	21aa.jpg
Wyświetleń:	161
Rozmiar:	232,7 KB
ID:	11899  

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Ta wersja o niebo lepsza od poprzedniej.Poznawaj body i ucz sie to przychodzi bardzo szybko.Z tym budowaniem Krakowa masz racje-jeszcze nie gotowy.
    Ja zabawe w fotki zaczalem jak mialem chyba 15 lat-zabawa trwa i sie nadal ucze.

| OlyJedi Awatar AK.
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    To ja jeszcze coś od siebie dorzucę . Według mnie nie powinno się "głaskać" tylko prosto z mostu powiedzieć, że jest źle i już. Ja miałem to szczęście, że moje początkowe wypociny pokazywałem koledze i żadne nie wg niego nie było dobre, same pstryki, kicz itp. Do końca się z tym nie zgadzałem, wiedziałem, że nie są dobre ale że aż tak...? Patrząc teraz na moje dawne zdjęcia dziwię się, że tak łagodnie mówił mi, że nie jest dobrze .
    Teraz mając trochę większą wiedzę mogę powiedzieć, że imo jeszcze żadnego dobrego zdjęcia nie zrobiłem. W każdym coś bym zmienił, coś mi nie pasuje (ale też tragicznie nie ma ).
    Wg mnie powinieneś robić zdjęcia i oglądać zdjęcia innych, tak można się bardzo dużo nauczyć .

Jestem słabym fotografem ale postaram się tu zaglądać i dodać coś od siebie .

Paw na razie najlepszy

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Jak to miło się czyta,że ktoś wyciągnął jednak jakieś wnioski i potrafi się przyznac,że czasem nie miało się racji...
    Nie baw się na razie manualem ! Ja sam nie korzytam z tego draństwa zbyt często - skup się na najważniejszym - poznaj dobrze swoje body !
    Na dobranoc,powiem Ci po cichu,że paw jest już prawie świetny (po cichu,co byś nie poczuł się dumny jak.. ) i możesz spokojnie zapodac go na Galerię - tylko bez ramek,bo tego tam raczej nie lubią...Tak szczerze,to ma szanse Twój paw, byc najlepszą dzisiejszą fotą.Bez kitu.

pozdr.

PS.Zapraszam na setkę z okazji mojego setnego posta ( gdzie mi tam do grizz'a... ).