48- za kolor i ostrość
A 46 intryguje- chociaż faktycznie kipeskiej jakości, da się nad tym jeszcze popracować?
48- za kolor i ostrość
A 46 intryguje- chociaż faktycznie kipeskiej jakości, da się nad tym jeszcze popracować?
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
dzieki bardzo za komentarze. Spróbuje jeszcze dołożyć jedną lampę i inaczej je rozstawie. Jak wyjdzie coś ciekawego to oczywiście wrzucę do wątku.
tymczasem dla częściowej odmiany chciałem zapytać co sądzicie o tej fotce
Ostatnio edytowane przez aikidudi ; 17.06.09 o 22:07
Fajne Twoje eksperymenty świetlne gdzie forma i barwa ciekawie się wzajemnie przenikają. Na ostatnim harmonia antylop w jedzeniu zmaga się z pocierającą o drzewa zebrą. Dwa tematy jedno zdjecie, na pewno ciekawe ale przypuszczam, ze z braku warunków nie moża było inaczej.
pozdrawiam Wiejo
Moje odczucia co do ostatniego zdjęcia są podobne do odczuć przedmówcy, też mam wrażenie, że w lewym górnym było coś jeszcze: bo nawet horyzont nie zgadza się po prawej i po lewej stronie tego skrajnego drzewa. Odnoszę też wrażenie jakby kadr był przypadkowy - stosunkowo dużo dołu, przy prawie uciętej zebrze na górze. Chwila sama w sobie sympatyczna, fajna synchronizacja antylop, ale to kadrowanie mi nie leży.
Jeszcze odniosę się do serii ze słomkami - najbardziej spodobała mi się 47, bo kolory i kształt przypominają mi kiść winogron na liściach, wydaje mi się, że można się nieźle bawić taką fotografią, wyszukując i ustawiając wielorakie kształty poprzez różne oświetlenie słomek.
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
macie rację
nieudolne moje stemplowanie wyszło tym bardziej, że zrobione na szybko.
poniżej dwie fotki słomek oraz zdjęcie nie stemplowane![]()
dziękuję za odwiedziny i komentarze![]()
No widzisz.. Mamy Cię
A tak serio to fotka bez retuszu IMHO lepsza od tej stemplowanej (nawet jeśli wystemplowałbyś idealnie).
Kolejne słomki też ciekawe tylko nadal nie mam pojęcia jak powstają te "mazy". Powyżej przytoczone wyjaśnienie jest dla mnie zbyt enigmatyczne, co rozumiesz przez "światło zmieniło ostrość"? Jak nie wytłumaczysz to dojdzie do tego, że będę miał "słomkowy weekend"![]()
Ostatnio edytowane przez Lifter ; 18.06.09 o 13:00 Powód: litrówka.. tfu, literówka ;)
masz rację z ta fotką niestemplowaną
Co do słomek - jak ustawisz sobie małą GO i dodasz kilka kolorów do tego odpowiednio naświetlisz słomki to zobaczysz własnie takie obrazkija podświetlam je od spodu lub z boku. Ustawiam tak by wyszedł właśnie taki efekt. Wcześniej myślałem, ze nie mogę tego kontrolować. Teraz wiem, że wszystko mogę sobie ustawić przed pstryknięciem (chyba, że używam flasha w lampach no to nie widzę efektu przed zrobieniem foty). Mazy na słomkach powstają na łączeniu się słomek ze światłem. Oczywiście musisz troszkę pokręcic się z apracikiem by wychwycić właśnie takie mazy
![]()
Jak uzyjesz kilku koloróków to będziesz mieć zafarby róznego koloru.
Foty strzelane bez statywu. Jeśli chcesz coś wiedzieć więcej to pytaj.
ponizej wklejam 2 zdjęcia motylka zrobionego 12-60 bez nakładek i innych czarów więc macro to raczej nie jest![]()
Zdjęcie 55 nie wiem czy nie przesadzone z ostrością, dlatego wrzuciłem 2 takie same ujęcia.
Ostatnio edytowane przez aikidudi ; 18.06.09 o 23:37
Ostatnio edytowane przez Lifter ; 18.06.09 o 23:57 Powód: dopisek...
Bardzo ciekawy motyl![]()
55 lepsze od 55a- fajnie, że widac na zdjęciu wszystkie detale motyla: oczy, czułki, kończyny etc etc.
54- mam wrażenie że ostrość skupiła się bardziej na liściu, a nie na motylu- szkoda.
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach