|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
dziś trochę eksperymentowałem
poniżej 2 fotki.
Napiszcie co o nich myślicie, co ewentualnie poprawić. Moze też ich nie akceptujecie?
Z ostatnich dwóch ciężko mi się na którąś zdecydować.
Piersza ma ładniejsze kolory i lepsze kadrowanie ale druga ma lepiej złapaną ostrość. Ogólnie eksperyment mi sie podoba. Zdradź czym jest fotografowany (niezidentyfikowany) obiekt.
Szklanka ze słomkami do drinków?
Powiedz, że przynajmniej jestem blisko
Podobają mi się obydwa, chociaż muszę zgodzić się z przedmówcą co do zdecydowanie lepszej ostrości na drugim zdjęciu.
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
Ostatnio edytowane przez Lifter ; 16.06.09 o 18:15 Powód: dopisek...
na ostatnich dwóch PG i PD baaaardzo poruszone, czy to był celowy zabieg?
mi się bardziej podoba pierwsza wersja, chociaż spróbowałbym jeszcze wyciągnąć ten kolorek słomek w LG i LD
pomysł na nietuzinkową scenę jak najbardziej mi się podoba ;]
ZD 14-45mm F/3.5-5.6 | -> Temat z moimi pracami <- | ZD 40-150mm F/3.5-4.5
Olympus 50-200mm F/2.8-3.5
| -> MOJA GALERIA OC <- |
Olympus E-510
fajnie, że wpadliście i że pomysł się podoba.
kowalikster, nataszach - tak to sa słomki w szklance
Tak naprawdę nie chodziło mi o złapanie konkretnie ostrości. Raczej chciałem sie pobawić w odblaski światła. Ostrość była ustawiona centralnie jednak światło padające na słomki zmieniło ją i jak dla mnie na korzyść.
Podoba mi się jak ze słomek wypływa "lawa" która tworzy rozmazania
To wszystko jest dzięki ustawieniu światła.
Pokombinuje cos jeszcze to oczywiście wrzucę.
Lifter - ogniskowej nie zmieniałem wtrakcie. Te poruszenie to efekt opisany j/w.
kYs - w zasadzie to nie wiedziałem jak to wyjdzie. Ot taki eksperyment.Mnie się spodobało
Spróbuje też z innymi ustawieniami lampy i zobaczymy co wyjdzie
dzięki za odwiedziny i zapraszam ponownie![]()
dziś ciąg dalszy zabaw słomkowych
napiszcie jak Wam się podoba, czy tez nie podoba. Jesli tak to co jest na + a co na -
dzięki i pozdro
49 mi sie podoba
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Dla mnie 45 i 48 najlepsze - podoba mi sie całość, kolory, podświetlenie.
46 z powodu ostrości wygląda jakby było robione komórką.