36 bardzo fajne zdjęcie jeśli chodzi o temat. Prześwietlone włosy ale najbardziej przeszkadza mi cięcie twarzy dziecka. Staraj się ciąć osoby w całości.
36 bardzo fajne zdjęcie jeśli chodzi o temat. Prześwietlone włosy ale najbardziej przeszkadza mi cięcie twarzy dziecka. Staraj się ciąć osoby w całości.
dzieki za komentarze. Nie nakładałem żadnej maski. Cieni tez nie wyciągałem. Odszumiłem tylko i przyciąłem. Prześwietlone włosy są przez światło padające z tyłu. Podam jeszcze 2 podobne zdjęcia. Na jednym też jest dziwnie ucięta postać, a na drugim dłoń z lewej strony moczy się w wodzie. Nie wiem jak to obrobić. Może macie jakiś pomysł?
pzodrawiam
37 jeszcze lepszy kadr niż poprzedni. Mam wrażenie jakby cały ciężar przeniósł się na prawą stronę i to cięcie po prawej już mniej przeszkadza. Nie dałeś exif-a, tak, że trudno zgadnąć dlaczego widzę szumMasz przynajmniej potencjalne możliwości wykadrowania z lewej. Można wyciąć np chłopca i występlować jego rękę, to już zależy od ciebie. Ja staram się opisywać moje wrażenia a ty robisz zdjęcia
Pozdrawiam
Drobna uwaga do 36 i 37 - leci w prawo, lepiej byłoby IMHO gdyby woda w basenie była poziomo...
dziękuję, poprawię je wieczorem i wstawię raz jeszcze.
pozdrawiam
37 poprawiona- przynajmniej tak myślę. Nie wiem jak zrobić by nie ucinac tej kobiecie(z lewej) ręki. Nie umiem chyba aż tak sztukować![]()
cięcie poszło nieźle, jednak chyba zapomniałeś wyprostować fotki bo wydaje mi się, że ciągle leci w prawo
jak w przyszłości będziesz musiał poobcinać ludzi to pamiętaj, nigdy nie ciachaj na wysokości stawów, najlepiej wybieraj środek pomiędzy dwoma stawami, tak kiedyś wyczytałem w jednaj z mądrych książek, dlatego przekazuję wiedzę dalej![]()
ZD 14-45mm F/3.5-5.6 | -> Temat z moimi pracami <- | ZD 40-150mm F/3.5-4.5
Olympus 50-200mm F/2.8-3.5
| -> MOJA GALERIA OC <- |
Olympus E-510
dla mnie 39a lepiej pokazana wielkosc aquarium,i rybka stala sie pierwszoplanowa ,pozdro..
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Za judasz: zdecydowanie 39a.