Tak własnie mówi PRO! Dzięki bardzo przydatne info niby banał ale cenne info.
Tak własnie mówi PRO! Dzięki bardzo przydatne info niby banał ale cenne info.
Irek (+ rep) słusznie prawi
Jak zrobię najlepsze zdjęcie w swoim życiu to zmienię hobby. (-M)
www.grzegorzkorab.pl
dobrze, ze kupilem sama puszke bez szkiel... dopiero bym mial zagadke co do czego i kiedy...
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
k@czy: Uśmiałem się do łez, (plus rep), ale lepiej rozszerz moją szkolną odpowiedź o zależności perpektywiczne w kontekście odległości aparatu od obiektu, co narzuca stosowanie określonej ogniskowej (więc także wybór obiektywu)![]()
Ja też chce + do rep![]()
żadnych + ,macie bana i zakaz fotografowania do kolejnego ramadanu !
ales mi teraz zadal...
moze uda mi sie tak po prostemu...
im większy i im bliżej, tym szerzej, czyli krócej.
a im większy i im dalej, to można węziej, czyli dlużej.
przy czym w pierwszej opcji ważne, by poziomiej bardziej niż do góry, bo wtedy krzywiej mniej.
w drugiej opcji juz mniej ważne, bo to w sumie płaściej...
czy juz jaśniej?
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Z tego forum można się bardzo dużo dowiedzieć, ale trzeba posiadać już pewną własną wiedzę. Ja narazie za namową tank_drivera zaczęłam robić zdjęcia korzystając ze scen i muszę przyznać, że z fotek które ostatnio zrobiłam byłam bardzo zadowolona. Niestety nie mogę niczego pokazać bo osoby będące na zdjęciach mogły by sobie tego nie życzyć.
Zresztą jak zauwżyłeś poziom pokazanywanych tu zdjęć jest bardzo wysoki i ja jeszcze chyba nie dojrzałam do zaprezentowania swoich.
Także lekko nie jest. Sam widzisz, nie tylko Ty borykasz się ze swoją niewiedzą.
Zgadzam się z Tobą. Grunt to chęci a wszystko z czasem przyjdzie. Czasem przydają się dobre rady, przemądrzałe docinki są mało pomocne![]()