Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Wątek: e-420 a 1000d?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    ...a pamiętajmy że są jeszcze szkła 1.4, a w Canonie nawet 1.2, ale cena raczej wysoka.
    Które przyzwoitą jakość oferują dopiero po przymknięciu o co najmniej jedną działkę. Na jedno wychodzi.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    To podepnij zd50 do e400...
    Gdy już mam E-400, Twoja propozycja mi także wydaje się być najlepsza. Przed wprowadzeniem jej w życie, wstrzymuje mnie tylko brak środków finansowych.
    Mimo znanych ogólnie wad (nie mam na myśli braku gripa) E-400 to moim zdaniem bardzo udany aparat. Jednak znając swoje potrzeby, gdybym dziś musiał kupować nowy sprzęt, zwróciłbym uwagę na Pentaxa k200d, między innymi ze względu na obiektyw, o którym wspominałem.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    dziękuję za odpowiedzi, skorzystam z nich na pewno

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Nie wiem jak toto się używa, dla mnie jest za mały, ale obrazek naprawdę robi wrażenie.
    No ba, w testach wyszła chyba lepsza dynamika jak w 5d

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kopru Zobacz posta
    2em, a czy ten niby mały wizjer nie przeszkadza w olku
    mam zenita, i może teraz grzesze, ale ten zenitowski wizjer mi odpowiada, ba, nawet mi się podoba i nie mam problemów z ostrzeniem
    tylko chciałbym zobaczyć, jak to jest bez tunelu,
    i jakie jest porownanie, olek a zenit <teraz to już pewnie w ogole grzesze, żeby to porownywac xD>
    Ooo człowieku, w zenicie jest duży wizjer z matówką z klinem (czy jak to się tam nazywa) i ostrzenie manualne jest o niebo wygodniejsze niż w Olkach e5xx, e4xx. Moim skromny zdaniem, tutaj nie ma co porównywać. W Olku jakoś się da, ale już nie tak łatwo. Olkowy był zaprojektowany na używanie AF'a.
    Fujifilm X10

Awatar keto
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ggrzesiek Zobacz posta
    Gdy już mam E-400, Twoja propozycja mi także wydaje się być najlepsza. Przed wprowadzeniem jej w życie, wstrzymuje mnie tylko brak środków finansowych.
    Mimo znanych ogólnie wad (nie mam na myśli braku gripa) E-400 to moim zdaniem bardzo udany aparat. Jednak znając swoje potrzeby, gdybym dziś musiał kupować nowy sprzęt, zwróciłbym uwagę na Pentaxa k200d, między innymi ze względu na obiektyw, o którym wspominałem.

Moim skromnym zdaniem Pentax odpada w przedbiegach. Ktoś powiedział kiedyś mądre stwierdzenie.."zdarza się pentaxem zrobić poprawne zdjęcie..." Problem Pentaxa (z całym szacunem dla szkieł) tkwi w systemie pomiarowym - i pomiar światła i AF troche kaleczy z przewagą AF, ale to jest tylko moja opinia - miałem k20 na kilka dni i powiem szczerze na reporterke to sie nie nada