Gdy już mam E-400, Twoja propozycja mi także wydaje się być najlepsza. Przed wprowadzeniem jej w życie, wstrzymuje mnie tylko brak środków finansowych.
Mimo znanych ogólnie wad (nie mam na myśli braku gripa) E-400 to moim zdaniem bardzo udany aparat. Jednak znając swoje potrzeby, gdybym dziś musiał kupować nowy sprzęt, zwróciłbym uwagę na Pentaxa k200d, między innymi ze względu na obiektyw, o którym wspominałem.
dziękuję za odpowiedzi, skorzystam z nich na pewno![]()
Ooo człowieku, w zenicie jest duży wizjer z matówką z klinem (czy jak to się tam nazywa) i ostrzenie manualne jest o niebo wygodniejsze niż w Olkach e5xx, e4xx. Moim skromny zdaniem, tutaj nie ma co porównywać. W Olku jakoś się da, ale już nie tak łatwo. Olkowy był zaprojektowany na używanie AF'a.
Fujifilm X10
Moim skromnym zdaniem Pentax odpada w przedbiegach. Ktoś powiedział kiedyś mądre stwierdzenie.."zdarza się pentaxem zrobić poprawne zdjęcie..." Problem Pentaxa (z całym szacunem dla szkieł) tkwi w systemie pomiarowym - i pomiar światła i AF troche kaleczy z przewagą AF, ale to jest tylko moja opinia - miałem k20 na kilka dni i powiem szczerze na reporterke to sie nie nada![]()