Jakie macie sprawdzone ustawienia parametrów w zakładce PIC ?
Chodzi mi o kontrast, kolor itp. Wiadomo, że nie mozna dać wszystkiego na maxa dlatego pytam jakie sa Wasze doświadczenia w tym zakresie.
Jakie macie sprawdzone ustawienia parametrów w zakładce PIC ?
Chodzi mi o kontrast, kolor itp. Wiadomo, że nie mozna dać wszystkiego na maxa dlatego pytam jakie sa Wasze doświadczenia w tym zakresie.
LukS
..:: www.luks.zdjecia.pl::..
-------------------------------------------------------------------------------------
Olympus 730 + tulejka+uv+statyw+128x2 SM+16xD
Sharpness - -1 (gdy architektura to daje na plus)
Contrast - -1
Saturation - +1
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
hmm... ja zawsze daje wszystko na ZERO tylko czasami zmieniam np. przy robieniu sniegu
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Ja podobnie jak Jeronimo, zazwyczaj mam wszystko na 0, tylko czasami zmieniam...
Gosciu Gosciowaty - Gosciowatosc :P
Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek
Ja też mam wszystko na zero (normal), ale przyznam, że nie sprawdzałem jakie są efekty zmiany tych ustawień.
Dołączę do większości i powiem, że wszystko mam na 0. Jakoś nie chce mi się z tym poeksperymentować, a wiem że powinienem.
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
Mam pytanie nie związane ztematem ale nie chce zaśmiecać forum nowym wątkiem.Czy do przycisku "custom button"można przypisać tylko jedną funkcję z wyświetlonych w menu?(w c765)Gdyby ktoś mógł opisać opcje tego przycisku(na obudowie jako AEL\ustawienia własne)Bo instrukcja załączona w sklepie to porażka...
Tak, można przypisać tylko jedną opcję, najlepiej tą którą wykorzystujesz najczęściej.Zamieszczone przez janek l
A można wybrać sobie:
- AE Lock (blokada ekspozycji) - domyślnie
- AF Lock (blokada ostrości)
- tryb pomiaru światła
- makro/super makro
- tryb zdjęć seryjnych
- czułość ISO
- zdjęcia z priorytetem A/S/M
- tryb pracy lampy błyskowej
- NR (redukcja szumów)
- Zoom cyfrowy
- Fulltime AF (ciągłe ostrzenie)
- AF Mode (tryb pracy autofocusa)
- efekty specjalne (czarno-białe, itp.)
- informacje o parametrach zdjęcia
- histogram
- opcje zapisu zdjęć
- opcje balansu bieli
- załączenie mikrofonu
- Super zoom
To wszystko![]()
Pozdrawiam
Zapraszam do Galerii
A co to SUPER ZOOM ???????
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Wg producenta przy Super Zoom wartość zooma optycznego to 14x. Pojawia się przedłużenie podziałki zooma i można jeszczę trochę 'dociągnąć'. Ale aparat przestawia się wtedy w rozdzielczość 1600x1200. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa. Jeszcze się tym nie bawiłem, ale już sobie postanowiłem że w tygodniu sprawdzę co to właściwie daje![]()
Pozdrawiam
Zapraszam do Galerii