Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 56 z 56

Wątek: e-3 czy 50D na śluby?

| OlyJedi Awatar Sagarmatha
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Witam
    Od jakiegoś roku najpopularniejszym pytaniem na forach internetowych dotyczących fotografii jest
    JAKI SPRZĘT DO ŚLUBÓW
    Kiedyś paleta pytań była jakby szersza i zainteresowania jakby mniej przyziemne. Teraz każdy chce robić zdjęcia ślubne. Myślę, że w czasach, gdzie " robiłem pół roku zdjęcia kompaktem i teraz jaką mam kupić lustrzankę do ślubów", wielu z was może się zawieść. Gdy konkurencja robi się ogromna, ceny "soboty z fotografem" będą zasadniczo spadać. Teraz jeszcze spowolnienie gospodarcze i przeciętny budżet na ślub może spaść. Zamiast fotografa za 2000zł, będzie dwóch kolegów z lustrzankami. Bo kto teraz nie ma lustrzanki?
    Oczywiści życzę kolegom powodzenia, bo to jest frajda jak ktoś Ci pierwszy raz zapłaci za twoje hobby (zdjęcia).
    Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar VonGregorius
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Tak jest! Niech wszyscy robią śluby!! A za rok, dwa, kiedy każda komórka będzie miała czytelne iso 1600, te "przedsiębiorstwa" po padają i będzie można tanio kupić dobry sprzęt. Nie wiesz co masz kupić? A czy wiesz co masz robić?
    Przepraszam za zboczenie z tematu rozmowy.
    Jak zrobię najlepsze zdjęcie w swoim życiu to zmienię hobby. (-M)
    www.grzegorzkorab.pl

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Sagarmatha Zobacz posta
    Teraz każdy chce robić zdjęcia ślubne. Myślę, że w czasach, gdzie "robiłem pół roku zdjęcia kompaktem i teraz jaką mam kupić lustrzankę do ślubów", wielu z was może się zawieść.
    I się zawiedzie. Niech jednak próbują.

Cytat Zamieszczone przez Sagarmatha Zobacz posta
    Gdy konkurencja robi się ogromna, ceny "soboty z fotografem" będą zasadniczo spadać.
    Za fotografa? Nie sądzę. Za kolesia, co ma się za fotografa? Możliwe. Ci wybijający się ponad przeciętność nie będą narzekać na brak zleceń, a reszta dorabiających z czasem zajmie się czymś innym.

Podobną sytuację można było zauważyć na rynku video.

piotrek204
    Gość
    W urzedach stany cywilnego mozna spotkac "fotografow" do wynajecia, chca 300-500PLN.
    Nie wiem jaki poziom prezentuja, moze zrobia swietne zdjecia, moze ciotka z kompaktem zrobi lepsze.
    Zrobilem zdjecia znajomym, sa bardzo zadowoleni, robilem to za darmo.

Ja za to obejrzalem zdjecia z innego slubu, kosztowaly 2500PLN.
    Plener oznaczal studio z tandetnymi tapetami.
    Byly odbitki, po obrobce, i na plycie jpgi. Mimo ze fotograf znany na cala okolice to na cd zrzuca wszystkie zdjecia prosto z puchy, rowniez te gdzie ekspozycja kopletnie nie wypalila, jak i z rozjechanym AF'em.
    Te na odbitkach wygladaly swietnie, naprawde.

Wniosek taki, w PS'ie mozna zrobic cuda.

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    W urzedach stany cywilnego mozna spotkac "fotografow" do wynajecia, chca 300-500PLN.
    Nie wiem jaki poziom prezentuja, moze zrobia swietne zdjecia, moze ciotka z kompaktem zrobi lepsze.
    Zrobilem zdjecia znajomym, sa bardzo zadowoleni, robilem to za darmo.

Ja za to obejrzalem zdjecia z innego slubu, kosztowaly 2500PLN.
    Plener oznaczal studio z tandetnymi tapetami.
    Byly odbitki, po obrobce, i na plycie jpgi. Mimo ze fotograf znany na cala okolice to na cd zrzuca wszystkie zdjecia prosto z puchy, rowniez te gdzie ekspozycja kopletnie nie wypalila, jak i z rozjechanym AF'em.
    Te na odbitkach wygladaly swietnie, naprawde.

Wniosek taki, w PS'ie mozna zrobic cuda.
    W PS-ie można robić cuda ale, to też trzeba umieć

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cuda można zrobić jak się ma materiał wyjściowy na odpowiednim poziomie. W przeciwnym razie z "g**na bata nie ukręcisz".