ktotek już wspominał we wcześniejszym poście, ja bym się zastanowił nad S5 pro na śluby idealny.
FujiNikon
http://kasinskislawek.pl
Ile zrobiłeś ślubów? Chcesz się tym zajmować zawodowo, ale nie jesteś w stanie skompletować do tego celu samodzielnie sprzętu? Zrób kilka tym, co masz, a będziesz wiedział czego potrzebujesz.
Prawdziwa przewaga Canona tkwi w obiektywach. Niestety ich ogniskowe sprawdzają się w pełni dopiero z FF. Droższy 35/1,4 oraz relatywnie tanie 50/1,4 i 85/1,8 do tego EOS 5D i masz narzędzie pracy. Tylko takim zestawem trzeba się nauczyć operować. W przypadku Canona będziesz używał najcześciej centralnego, a wówczas przy jasnych obiektywach i przekadrowaniu nie trudno o nietrafienie z GO.
Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 24.01.09 o 17:06
e-3 czy 50D na śluby?
Chyba ani jeden ani drugi
Za to Fuji S5 Pro wydaje się być stworzony specjalnie do tego celu.
Kolorki przepiękne a pojemność tonalna matrycy sprawia, ze nie przepalisz żadnej sukienki
Tyle, ze AF ma wolniejszy od E-3 (bo to body Nikona D200) ale z dobrym szkłem daje radę.
Ja tak trochę teoretyczcznie bo co prawda miałem i E-3 i S5 Pro ale nie robiłem ślubow![]()
Jesli crop to 40D, a jesli starczy $$ to 5D.
Obowiazkowo 580EXII, fenomenalna lampa, czas ladowania praktycznie nie istnieje, mozna seria zdjecia robic.
Co do S5, jak dla mnie nie jest to wybor oczywisty. Robiac slub 40D nie trafilem na przepaly a wysokiego ISO S5 najlepszego nie ma.
Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 24.01.09 o 17:46
zgadzam sie z przedmowca, dynamika S5 na nic jesli nie bedziesz w stanie zrobic ostrego zdjecia. 580EXII jest genialna lampa. Tylko nie kombinuj z zadnymi tamronami, sigmami. JEsli chcesz z tego zyc, zainwestuj w pancerne, jasne i ostre szkla. Celowo swojej szklarni wymienaic nie bede, bo ja slubow unikam jak ognia![]()
Ostatnio edytowane przez kmc ; 24.01.09 o 23:38
Krzysiek M. Ciesielski K.M.C.
obecnie 40D
kmc - o co chodzi z opublikowanym przez Ciebie zdjęciem?
da sie ale z mojego kontaktu z tym body wynika, ze w swietle zastanym gotyckiego ciemnego kosciola, bez uzycia lampy bedzie to o wiele trudniejsze. Sluby to IMO nic innego jak w wiekszosci reporterka.
Za zdjecie przepraszam nie to mnie sie wkleilo chcialem wlasnie wkleic zdjecie zrobione przy zastanym w ciemnym kosciele. To tez jednak jest ladne![]()
Krzysiek M. Ciesielski K.M.C.
obecnie 40D