Najlepiej sie nie zenic.Wolnym byc,
Najlepiej sie nie zenic.Wolnym byc,
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Nie wydaje mi sie bym widział temat E3 vs. 50D na okolicznośc ślubow?
Ch.
Sorry, ale dokładnie zacytowałem wypowiedź, do której się następnie odniosłem.
Ale dla ciebie mogę jeszcze raz:
Przekonaj mnie, że to ważna uwaga odnośnie E3 vs. 50D i że nikt nigdy takiego odkrycia na temat pełnej klatki jeszcze na tym forum nie dokonał...
Canon. Pomijając już wspomniane wysokie ISO, dochodzi do tego możliwość podpięcia jasnych stałek, dzięki czemu dodatkowo zyskujemy na świetle, oraz na GO - zdjęcia ślubne w głównej mierze bazują wyselekcjonowaniu głównych bohaterów z tła.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Generalnie śluby to nie tylko kościół i samo wesele a w plenerze już jest podobnie, natomiast ja podpowiem ze kimś wcześniej - 40D + Tamron - jaki, to zależy co masz zamiar w przyszłości ze sprzętem kombinować. Jeśli tylko APS-C to lepszy jest ten 17-50/f2.8 tyle że on już nie podejdzie pod 5D...
IMHO za Canonem przemawia głównie FF i myśląc o ślubach poważnie od 5D bym zaczął. 40D, 50D, E-3 to będą trochę protezy, co nie znaczy, że będą to złe narzędzia o ile trafią w dobre ręce. Ten "wiertarkowy" Tamron to żadne cuda nie są, miałem okazję go poużywać zarówno z D80 jak i 30D, również robiąc ślub znajomym. Nie bardzo widziałem przewagę tego Tamrona podpiętego do APS-C konkurencji nad moim E-330 + 14-54, który w dodatku jest znacznie uniwersalniejszy i można nim zrobić cały ślub. Ja na ślubach znajomych bo takie tylko robię dodatkowo wspomagam się ZD 50/2 i ludzie z efektów są bardzo zadowoleni. Mając E-3 miałbym jeszcze stabilizację i dobry AF. O ile coś z APS-X byłoby wyraźnie lepsze to S5 Pro z uwagi na rozpiętość tonalną...
Jeśli wierzyć Fotokurierowi, w którym był test porównawczy tych dwóch puszek, to szumy canona może i są niższe, ale rozpiętość tonalną w tym przypadku należałoby przypisać do zalet E-30. Ale o kant globusa można potłuc testy szumów i rozpiętości tonalnej wykonywane na jpegach.
Witam
pytasz bo zamierzasz uprawiać fotografię ślubną ?
czy to pytanie na zasadzie nudzi mi się rzucę jakieś pytanie najlepiej co lepsze O N C P S i innej maści aparaty i zobaczę jak się ludziska będą spinać aby dać jak najlepszą odpowiedź
Pozdrawiam
OBYWATELGC
Pewnie masz rację, tylko że ja (poza zakresem, budową i uszczelnieniami oczywiście) miażdżącej przewagi 12-60SWD nie widziałem a to właśnie za to szkło plus 600zł mam C40D i Tamrona 17-50/2.8. Inna sprawa to fakt że to szkiełko to loteria i do zakupu trzeba się odpowiednio przygotować!